Politiet: Sigtede Uber-chauffører tjente op til 600.000 kr. på ulovlig taxikørsel

De fem sigtelser skal være med til at fastsætte et eventuelt bødeniveau.

Det er oplysninger fra Holland om Ubers chauffører, der har ført til de fem nye sigtelser. (Foto: © Toby Melville, Scanpix)

Fem Uber-chauffører er i dag blevet sigtet af Københavns Politi for at have overtrådt taxi-lovgivningen.

Chauffører for det omdiskuterede selskab er tidligere blevet både sigtet, tiltalt og dømt. Men det nye i denne sag er, at sigtelserne omhandler chaufførernes samlede indtjening - og ikke blot enkelte ture, hvor chauffører er blevet standset af politiet.

Sigtelserne er rejst ud fra en liste, som Skat modtog fra Holland, hvor Ubers internationale kontor er placeret.

- Man kan se, hvilke personer, der har kørt for Uber, og hvilke beløb de pågældende Uber-kørsler har givet, forklarer Vibeke Torkil-Jensen, der er advokaturchef i Københavns Politis advokatur for særlovskriminalitet.

Det betyder også, at hvor Uber-chauffører før blot har skullet bekymre sig, hvis de blev stoppet af politiet, så er det altså samtlige Uber-chauffører, som risikerer et retligt efterspil for deres kørsel. Og i så fald også en bøde.

Politiet har valgt at rejse sigtelser i fem sager, hvor indtjeningsniveauerne har været vidt forskellige. Fra 50.000 kroner i årlig indtjening og helt op til 600.000 kroner.

- Det er for at få rettens vurdering af, hvad de forskellige indtjeningsniveauer skal medføre i bøde – hvis retten altså finder de pågældende skyldige, forklare Vibeke Torkil-Jensen.

Der står omkring 1.500 navne på listen fra Holland, og politiet vil løbende rejse sigtelser mod flere Uber-chauffører.