Da politiet i marts ransagede tidligere topchef i Danske Bank Thomas Borgens hjem, havde efterforskerne ikke blot adgang til hans hus.
Det fremgår af en kendelse fra Københavns Byret, som Ritzau har fået aktindsigt i.
Politiets efterforskere havde også adgang til at ransage Thomas Borgens computere, mobiltelefoner, tablets, servere samt andre medier til lagring af elektroniske oplysninger.
Derudover var der også adgang til lagrede data, som Borgens elektroniske enheder giver adgang til og data lagret i cloudtjenester.
Den tidligere topchef er blevet sigtet af Bagmandspolitiet i sagen om omfattende hvidvask i Danske Banks estiske filial. Sigtelsen blev rejst i forbindelse med ransagningen af han private hjem 12. marts.
Det fremgår ikke af kendelsen fra Københavns Byret, hvad det mere præcist er, Thomas Borgen er sigtet for.
Grov uagtsomhed eller forsætligt
Beslutter myndighederne sig for at rejse tiltale mod den 55-årige Thomas Borgen, retter opmærksomheden sig mod, hvorvidt der er tale om grov uagtsomhed eller om en forsætlig overtrædelse af den lov, der skal hindre hvidvask.
Hvis der er tale om særlig grove og forsætlige handlinger er der mulighed for, at det udløser en frihedsstraf. Omvendt kan grov uagtsomhed straffes med bøde.
Berlingske har tidligere berettet om, at ti tidligere chefer i Danske Bank er blevet sigtet i sagen, der udløber af formodet hvidvask i milliardklassen. Ifølge Finans.dk er ni chefer en del af sagskomplekset.
Ud over Borgen har tidligere økonomidirektør Henrik Remlau-Hansen, tidligere chefjurist Flemming Pristed og Lars Mørch, der var chef for bankens internationale aktiviteter, bekræftet, at de er sigtede i sagen.
De har alle fået deres private hjem ransaget. Ifølge Finans.dk er gruppen sigtet for at have overtrådt bestemmelser i hvidvaskloven.
Politiet har også ifølge Berlingske fået tilladelse til at anmode svenske myndigheder om at måtte ransage en svensk bolig, der tilhører Mikael Ericson, som var chef for bankens internationale aktiviteter fra 2014 til 2016.
Allerede i november sidste år sigtede Bagmandspolitiet Danske Bank.
/ritzau/