Patient om nyt sundhedssystem: Det virker mere trygt

Danmarks største sundhedssystem blev i nat taget i brug. Frem mod 2018 skal systemet indføres på samtlige sygehuse i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Med Sundhedsplatformen kan lægen notere direkte i patientens journal, når han eller hun går stuegang, ligesom patienten blandt andet har mulighed for at se egne prøveresultater. (© (c) DR)

På Hjerteafdelingen på Herlev Hospital går overlæge Kasper Iversen stuegang.

Med sig har han en computer, hvor han under stuegangen dikterer direkte i sin patients, Leif Petersson, journal, mens Leif Petersson kan følge med på skærmen.

Det nye system, der går under navnet Sundhedsplatformen, blev natten til lørdag taget i brug på Herlev og Gentofte Hospital.

Frem mod 2018 skal systemet indføres på samtlige sygehuse i Region Hovedstaden og Region Sjælland, og det skal blandt andet være med til at lette arbejdet for hospitalernes læger.

- Normalt bestiller sygeplejerskerne prøver til patienterne for os, men nu kan vi selv gøre det i et samlet system, mens vi viser vores patienter, hvad det er, vi bestiller, siger Kasper Iversen.

Overlæge: Mindre ventetid

Ifølge Kasper Iversen har der tidligere for lægerne været lang ventetid forbundet med at skulle logge ind i forskellige systemer. Det slipper han nu for med det samlede system.

- Det er en kæmpe fordel, og indtil videre fungerer systemet hurtigere end mange af de andre systemer, siger han.

Også hans patient Leif Petersson, som i dag kunne følge med på skærmen, mens Kasper Iversen bestilte blodprøver til ham, ser det som en fordel, at han kan følge med.

- I forhold til, hvordan lægen ellers har rendt rundt med en papirblok, så virker det her for mig mere trygt, siger Leif Petersson.

Fakta om Sundhedsportalen:

  • Sundhedsplatformen er et it-system til 2,8 milliarder kroner og skal erstatte op mod 30 it-systemer.

  • Frem mod 2018 skal det indføres på samtlige sygehuse i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

  • Natten til lørdag gik systemet i luften på Herlev og Gentofte Hospital som de to første hospitaler.

  • De næste to måneder kan patienterne på Herlev og Gentofte Hospital derfor forvente mere ventetid og længere behandlingstid, og at de kan blive henvist til andre hospitaler. Kilde: Gentofte og Herlev Hospital