Var det en ordre fra toppen eller betjentene selv, der ulovligt fjernede og tilbageholdt Tibet-venlige demonstranter fra folkemængden under et officielt besøg fra Kinas præsident i København i 2012, 2013 og 2014?
Det er spørgsmålet, som hænger uafklaret over den såkaldte Tibet-sag.
Herunder får du et kort overblik over sagen, som den har udviklet sig de seneste år.
Juni 2012:
Den kinesiske statsleder Hu Jintao besøger Danmark på et officielt statsbesøg. Under en paradekørsel igennem København vælger politiet at fjerne flere demonstranter, der vifter med tibetanske flag i protest mod Kinas behandling af landet.
Seks borgere vælger efterfølgende at hive politiet i retten for ulovlig frihedsberøvelse og for at bruge unødig magt mod en lovlig demonstration.
Da kinesiske højtstående politikere besøger Danmark i 2013 og 2014, bliver flere demonstranter med tibetanske flag tilbageholdt eller fjernet af politiet.
Februar 2014:
Byretten i København dømmer politiet for ulovlig frihedsberøvelse af én tibet-demonstrant, mens fem andre sager afvises.
De seks borgere og støtteforeningen bag søgsmålet vælger dog at anke dommen til Østre Landsret.
September 2015:
22. september afgør Østre Landsret, at politiet ulovligt tilbageholdt en mand, der flagede med et tibetansk flag i Kongens Have.
Samtidig fandt retten, at politiet ikke havde overskredet sine beføjelser i fem andre sager, selv om de havde taget tibetanske flag fra andre demonstranter.
Dermed bliver betjentene både frifundet og dømt samtidig, ligesom i byretten.
Under retssagen fortæller ledelsen i Københavns Politi, at de ikke kan finde frem til de tre betjente, som stod bag at tage et Tibetflag fra en demonstrant i 2012 - og derfor ikke kan gå videre med sagen.
Det afviser politifolkenes fagforening, Politiforbundet, dog og udsender en pressemeddelelse, hvor de tre betjente anonymt udtaler, at de selv har meldt sig til Københavns Politis ledelse og har været i dialog med ledelsen om hændelserne.
Samtidig siger ledelsen også, at der ikke var tale om en ordre fra ledelsen om, at tibetanske flag og demonstranter skulle fjernes fra gadebilledet.
Men lydoptagelser, der kommer frem under retssagen, afslører, at det modsatte er tilfældet.
De modstridende forklaringer får justitsminister Søren Pind (V) til at bede Københavns Politi om en redegørelse.
Den 28. september tager politidirektør Thorkild Fogde konsekvensen af, at der er store forskelle mellem ledelsen og politifolkenes udsagn og melder sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP.
Oktober 2015:
Den 1. oktober oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, at de går videre med anmeldelsen
Den Uafhængige Politiklagemyndighed mener altså, at nogen ved Københavns Politi har tilbageholdt oplysninger og dermed også løjet for Folketinget, som er blevet oplyst på et forkert grundlag om sagen.
På et pressemøde den 2. oktober fortæller justitsminister Søren Pind, at der forelå en såkaldt 'operationsbefaling' op til det kinesiske statsbesøg, som bad betjentene fjerne Tibet-demonstranter for at sikre, at Kinas præsident ikke 'tabte ansigt'.
Dermed ser det ud til, at ordren rent faktisk kom fra oven, modsat hvad Folketinget havde fået at vide tidligere. De nye oplysninger får Søren Pind (V) til at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal finde ud af, hvor ordren til at fjerne de lovlige demonstranter kom fra.