Alvorlige diagnoser stillet på få minutter, medicin i kontroversielle blandinger i strid med gældende regler, og meningsløs gruppeterapi, der ofte har gjort ondt værre.
Sådan lyder en del af kritikken fra tidligere patienter hos psykiateren Arne Mejlhede, der i 17 år har drevet klinik i Hobro.
DR Nyheder og P1 Dokumentar har gennem flere måneder undersøgt den omstridte nordjyske psykiater.
DR Nyheder har afdækket, hvordan både pårørende og kolleger til Arne Mejlhede forgæves har forsøgt at slå alarm over for Sundhedsstyrelsen om Mejlhedes behandlinger, lige siden 1990'erne.
DR Nyheder har også bragt frem, at Arne Mejlhede har fået omfattende kritik i elleve sager i Sundhedsvæsenets klagenævn, Disciplinærnævnet. Det er et højst usædvanligt at få kritik i så mange sager.
Overhørte advarsler
Alligevel har Sundhedsstyrelsen i årevis undladt at gribe ind.
Først da en af Mejlhedes patienter døde, i 2008, begyndte Sundhedsstyrelsen at se nærmere på psykiaterens udskrivning af medicin. Styrelsen var bekymret for patienternes sikkerhed. Alligevel gik der hele tre år, inden styrelsen var færdig med sin undersøgelse.
Undersøgelsen mundede ud i at en række patientsager i 2012 blev sendt videre til Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn.
Imens fortsatte Mejlhede med at behandle patienter i stort tal. Han har haft op mod 1.000 patienter om året, og er dermed en af landets travleste psykiatere. Patienterne har kunnet komme til næsten med det samme, mens andre psykiatere i området har op til tre års ventetid.
Sundhedsstyrelsen erkender fejl
I december 2012 griber Sundhedsstyrelsen så til sin første sanktion mod Mejlhede. Da har klagenævnet udtalt skarp kritik mod Mejlhede i de sager, Sundhedsstyrelsen sendte over til nævnet.
Styrelsen giver derfor Mejlhede et fagligt påbud. Påbuddet er en løftet pegefinger, der pålægger Mejlhede at følge styrelsens vejledninger, når han ordinerer medicin.
På det tidspunkt er der gået over tre år, siden Sundhedsstyrelsen begyndte at undersøge Mejlhede. Og det er alt for lang tid, erkendte Sundhedsstyrelsens tilsynschef, Anne Mette Dons, efter at DR Nyheder og P1 Dokumentar afdækkede sagen i april.
I en efterfølgende redegørelse, som Sundhedsstyrelsen afleverede til sundhedsminister Astrid Krag 14. maj, erkender styrelsen. at den har begået en række fejl i tilsynet med psykiateren. Og den beklager dybt, at det er sket.
Henvendelser fejlarkiveret
Beklagelsen gælder ikke kun den lange sagsbehandlingstid, fra styrelsen begyndte at undersøge Mejlhede.
Styrelsen erkender også, at den har begået fejl i den måde, den har noteret henvendelser fra bekymrede kolleger til Mejlhede ned. De er blevet noteret ned uden Mejlhedes navn, og derefter journaliseret forkert.
Derfor dukkede henvendelserne ikke op, da DR søgte aktindsigt i de klager, der har været over Arne Mejlhede. Også andre dokumenter i sagen har Sundhedsstyrelsen haft svært ved at lokalisere. DR har søgt aktindsigt fire gange i sagen, og hver gang er der dukket nye dokumenter op.
De seneste dokumenter har Sundhedsstyrelsen fremsendt fem måneder efter, at DR første gang bad om aktindsigt.
Minister kræver flere svar
I rækken af fejl, som Sundhedsstyrelsen har erkendt i sagen, er også et møde, der aldrig blev til noget. Allerede i september 2011 ville styrelsen have indkaldt Arne Mejlhede til en samtale. Men mødet blev ikke til noget.
Sundhedsminister Astrid Krag udtalte, da hun havde læst redegørelsen, at Sundhedsstyrelsen havde begået "væsentlige fejl", og at det var "stærkt kritisabelt og meget beklageligt".
Hun bad om flere svar fra Sundhedsstyrelsen, bl.a. om hvorfor fejlene var sket, og hvordan Sundhedsstyrelsen vil sikre sig, at lignende fejl ikke kan ske i fremtiden.
Venstre og Dansk Folkeparti kaldte ministeren i samråd om sagen.
Patienter i knibe
Efter at DR begyndte at afdække sagen om psykiater Arne Mejlhede, har mange af Mejlhedes tidligere patienter henvendt sig til DR.
I løbet af få uger har redaktionen fået kontakt med over 150 patienter, der mener, at de er blevet fejlbehandlet.
Mange af dem fortæller også om alvorlige følger, de har fået af den forkerte behandling.
Der er også enkelte patienter, der fortæller om gode oplevelser hos Arne Mejlhede.
Psykiater føler sig forfulgt
Arne Mejlhede har under DR's afdækning af sagen ikke ønsket at fremstå i et egentligt interview. Men i telefonsamtaler og et brev til DR har han tilkendegivet, at han mener, at klagesagerne mod ham er opfundet af Sundhedsstyrelsen.
Desuden mener han, at en del patienter har paranoia og altid vil klage.
Mejlhede mener selv, at han er en bedre psykiater end mange andre, og når han stiller meget hurtige diagnoser, er det fordi, han har en særlig evne til at mærke psykoser hos patienterne.
Arne Mejlhede sygemeldte sig i kølvandet på DR's afsløringer, og klinikken i Hobro drives i dag af hans kone, Irina Mejlhede.
Autorisationen på spil
Sundhedsstyrelsen har oplyst, at den er ved at se nærmere på, om Arne Mejlhede har overholdt det påbud, han fik i december om at udskrive medicin i overensstemmelse med vejledningerne.
Hvis han har overtrådt påbuddet, kan han miste sin autorisation. En endelig afgørelse om autorisationen skal i givet fald træffes af en domstol.
Meldt til politiet
I december 2013 melder Landsforeningen Sind Arne Mejlhede til politiet.
Foreningen mener ikke, at sagen har haft tilstrækkeligt med konsekvenser for den omstridte psykiater.
Arne Mejlhede politianmeldes efter autorisationslovens paragraf 75, hvor en sundhedsperson gør sig skyldig i grovere forsømmelser og skødesløshed.
Ny vurdering
På baggrund af mistanken om, at Arne Mejlhede har fejldianogsticeret sine patienter, har Region Nordjylland tilbudt 2.500 af Arnes Mejlhedes tidligere patienter en ny psykiatrisk vurdering.
Da 100 tidligere patienter fra Arne Mejlhede havde fået en ny vurdering af deres sygdom, fandt man følgende mønster:
Hos halvdelen af dem har regionens psykiatere vurderet, at diagnosen var forkert. De har givet patienterne en ny diagnose og ændret eller helt stoppet medicinen.
Kritik af patientforsikringen
Flere eksperter kritiserer patientforsikringens metode i de erstatningssager, som tidligere patienter hos Arne Mejlhede har anlagt.
En erstatningssag viser, at Patientforsikringen lægger vægt på Arne Mejlhedes egne vurderinger, når den afgør, om Mejlhedes patienter har taget skade af hans behandling.
Det får flere eksperter til at kritisere patientforsikringen.
Millionkrav mod Mejlhede
Region Nordjylland kræver mere end seks millioner kroner fra psykiater Arne Mejlhede, fordi han ifølge regionen ikke kan dokumentere sin behandling.
Region Nordjylland har gennemgået 150 journaler, og det er efter den gennemgang, at regionen nu rejser et krav på mere end seks millioner kroner fra Mejlhede på baggrund af sager fra de seneste 10 år.
Arne Mejlhede har ikke ønsket at stille op til interview, men har sagt gennem sin advokat, at han ikke frivilligt har tænkt sig at betale pengene tilbage til Region Nordjylland.