Mere end 50 politifolk er indtil nu blevet afhørt om, hvad der skete under tre kinesiske statsbesøg i København.
Det fortæller chefen for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) torsdag til Ritzau. Men efterforskningen af affæren er langt fra forbi.
Foreløbigt er det især menige betjente, som har besvaret spørgsmål om deres arbejde under statsbesøgene i 2012, 2013 og 2014.
- Derefter skal vi i gang med at tale med næste lag i organisationen. Dem der havde udekommandoen og andre ledere, siger direktør Kirsten Dyrman.
Hun og hendes medarbejdere skal afdække, om politifolk kan sigtes for at have overtrådt straffeloven i forbindelse med, at skiftende justitsministre og Folketinget blev ført bag lyset.
I en stribe tilfælde har Københavns Politi givet urigtige oplysninger om indsatsen over for demonstranter blandt andet i forbindelse med præsident Hu Jintaos besøg i 2012, blev det afsløret i efteråret.
Det kom frem, at der fandtes en intern ordre om, at præsidenten ikke måtte se eventuelle Tibet-demonstranter og deres flag. På den måde blev borgernes ytringsfrihed krænket.
Men officielt afviste Københavns Politi altså, at der fandtes en ordre. Vildledningen skete ikke bare i forhold til Folketinget - den foregik også i en retssag anlagt af seks borgere.
Endnu er der ikke rejst sigtelser, oplyser Kirsten Dyrman om efterforskningen.
/ritzau/