- Det skal vi sige nej til.
Så kort kan det siges, hvis man spørger Naser Khader (K), om Danmark skal følge den amerikanske præsidents opfordring til at hente Islamisk Stat-krigere hjem fra Syrien.
Tidligere i dag skrev Donald Trump på Twitter, at han mener, at de europæiske allierede bør hente de krigere hjem, som USA tilbageholder i Syrien.
Men Naser Khader, som både er retsordfører og udenrigsordfører for Det Konservative Folkeparti, mener slet ikke, at Danmark er hjem for syrienskrigere.
- Det er nogle unge mennesker, der valgte aktivt at vende ryggen til Danmark og blive en del af en terrororganisation, der har bekæmpet vores soldater i Irak og Syrien. Jeg synes simpelthen ikke, vi skal importere en sikkerhedsrisiko.
Tager ikke Trumps trussel så tungt
Ifølge PET's seneste vurdering af terrortruslen fra januar sidste år, udgør hjemvendte fremmedkrigere en terrortrussel for Danmark.
Den vurdering er Naser Khader enig i, og det er han ikke alene om.
- Det er nogle af de farligste mennesker på jorden, og dem skal vi ikke have tilbage, siger Michael Aastrup Jensen, udenrigsordfører i Venstre til Ritzau.
Hvis de europæiske lande ikke henter deres IS-krigere hjem til retsforfølgelse, er USA tvunget til at løslade dem, skriver Donald Trump i sit tweet.
Men den trussel tager Naser Khader ikke så tungt.
- Han opfordrer til en masse, som vi også har sagt nej til tidligere. Jeg vil gerne se Donald Trump tage de første syrienkrigere til USA. Jeg tror ikke på, at amerikanerne tager dem hjem.
Bør retsforfølges lokalt
Hvis IS-krigerne skal retsforfølges i det danske retssystem, bør det være in absentia, mener Naser Khader.
- Lad os føre nogle retssager mod dem in absentia, så vi kan tage deres danske statsborgerskab fra dem, og så kan de blive, hvor de er. Vi skylder dem ikke noget, siger han.
Han mener, at IS-krigerne skal retsforfølges lokalt.
Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, synes, at det vil være passende, hvis de tilbagetagne fremmedkrigere fra Danmark retsforfølges i Syrien.
- Det er Danmarks opgave at hjælpe med, at der bliver opbygget et retssystem og et fængselsvæsen lokalt, og så må de her personer udstå deres straf i de lande, hvor de har begået kriminaliteten, siger hun til Ritzau.