Ofre for togulykke på Storebælt identificeret

Otte personer mistede livet i togtragedien.

Efter ulykken er der blevet lagt blomster tæt ved Knudshoved-afkørslen lige ved broens start . (Foto: © Mai Von Guionneau Jessen, (C) DR Nyheder)

De fem kvinder og tre mænd, som onsdag morgen mistede livet, da et DSB-tog forulykkede over Storebælt, er nu identificeret.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

'Retsmedicinerne har nu fået identificeret de otte afdøde personer, der blev fundet i toget, som onsdag morgen forulykkede på lavbroen over Storebælt', lyder det i pressemeddelelsen.

De dræbte er en 28-årig kvinde fra det østlige Fyn, en 51-årig mand fra det nordlige Fyn, en 30-årig mand fra Aarhus, en 45-årig kvinde fra Odense, en 60-årig kvinde fra Odense, en 27-årig kvinde fra det centrale Fyn, en 59-årig kvinde fra Storkøbenhavn og en 30-årig mand fra Grønland.

- Ingen af de omkomne er i familie med hinanden. Alle er danske statsborgere. Deres pårørende er underrettet, lyder det fra politiet.

Ulykken skete 07.35 onsdag morgen, da et lyntog kørte mod Sjælland. Her blev det ramt af gods fra et modkørende godstog, som kørte med ølflasker, og måtte her foretage en hård opbremsning.

Der var udover de otte dræbte yderligere 16 personer, som kom til skade i ulykken. Af disse 16 er en person stadig indlagt, meddeler Odense Universitetshospital her til morgen.

(© DR Nyheder)
(© DR Nyheder)

Ved ikke, om ulykken skal forfølges strafferetsligt

Ifølge Havarikommissionens foreløbige undersøgelse ramte toget en tom lastvognstrailer.

I Fyns Politis pressemeddelelse lyder det, at det primært er Havarikommissionen, som står for efterforskningen af togulykken.

- Først når dette arbejde er afsluttet, vil Fyns Politi tage stilling til, om der er tale om en hændelse, som skal forfølges strafferetsligt. Fyns Politi kan derfor ikke sige yderligere om efterforskningen af togulykken, før politiet kender resultatet af Havarikommissionens undersøgelse og har haft mulighed for at sætte sig ind i denne, skriver politiet.

Havarikommissionen: Et stort puslespil

Efterforskningen af den tragiske ulykke kommer formentlig til at tage lang tid. Det fortalte havariundersøger Bo Haaning i går til DR Nyheder.

- Vi skal i gang med et stort puslespil, og det kan komme til at tage dage, uger og måneder at lægge. Vi skal have alle de oplysninger, som kan have relevans, så vi kan undgå, at sådan en skrækkelig ulykke kan ske igen, sagde han.

Han understregede, at der er tale om en sikkerhedsmæssig undersøgelse, som skal munde ud i en række anbefalinger til sikkerhedsmæssige forbedringer.

I går uddybede havariundersøgeren også, hvad undersøgelserne konkret kommer til at omhandle.

- Det er alt lige fra, hvilke regler der er, og om de er overholdt, til personalets oplevelser, hvilken rolle vinden har spillet og tekniske undersøgelser. Al information og viden, der har relevans for, hvad der skete. Det primære formål er at finde årsager til, hvorfor det her skete, sagde Bo Haaning, der er souschef i Havarikommissionen.

Virksomhed har indstillet kørsel

Det var et godstog fra virksomheden DB Cargo, som kørte med ølkasser over Storebælt, der tabte en lastvognstrailer, som kolliderede med DSB-toget.

I aftes meddelte DB Cargo, at de på grund af ulykken har indstillet kørsel med denne type transporttog.

- Vi kører ikke for nuværende med det såkaldte øltog. Vi er i gang med at undersøge, hvad der er foregået. Når vi føler os trygge ved, at vi kan genoptage kørslen på en sikker måde, vil vi gøre det, sagde kommunikationschef Jan Wildau.