Der er ikke brug for en national handlingsplan, som kan hjælpe de boligejere, der bliver ramt af skybrud og oversvømmelser.
Til gengæld er der brug for, at forsikringsselskaberne tager deres opgave alvorligt og hjælper de boligejere, der har forsikret sig mod vandskader.
Det er budskabet fra miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i lørdagens udgave af Politiken.
Nej fra minister
Brancheforeningen Forsikring & Pension har efterlyst en statslig indsats og handlingsplan rettet mod de mest udsatte boligområder og boligejere. En ny kortlægning af skybrud har vist, at skybrudsskader rammer de samme ejendomme igen og igen. Men Kirsten Brosbøl mener ikke, der er behov for en statslig indsats.
- Jeg vil gerne sige meget klart, at det er skuffende, hvis forsikringsselskaberne løber fra det ansvar, som jeg synes, de har i denne situation, siger hun til avisen.
- Der er tale om boligejere, der måske har været gode kunder i de samme forsikringsselskaber i årtier, og når det trods alt er så få huse, der er i risikogruppen, bør selskaberne også kunne hjælpe de kunder, mener ministeren.
Kun to husejere
Kirsten Brosbøl henviser til en nyere undersøgelse, hvor alle relevante parter, også forsikringsselskaberne, satte sig for at finde ud af, hvor mange husejere der bor så uheldigt, at de ikke kan få en vandskadeforsikring.
- Vi fandt frem til, at det kun var to husejere. På den baggrund mente vi ikke, der var grundlag for at iværksætte store nationale tiltag. Måske holder det tal ikke længere, men så må vi have nogle mere korrekte tal på bordet, siger ministeren.
Mens ministeren afviser nationale handlingsplaner, er både Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti klar til at se nærmere på, hvad man kan gøre for de boliger og boligejere, der befinder sig i den konstante risikozone.
/ritzau/