Minister: For hurtigt med samlet vurdering af ressourceforløb

Ifølge Jørn Neergaard (V) er det for tidligt med kritik af ressourceforløbene, men DF mener, reformen var skruet forkert sammen.

Ifølge beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V) er ressourceforløbene stadig under indfasning i landets kommuner. (© DR)

Det er nu to år siden, de såkaldte ressourceforløb blev introduceret sammen med reformen af førtidspensionen.

Men det er alligevel for tidligt at rette kritik mod forløbene for at være sundhedsskadelige, mener beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V).

- Det hele er stadig under indfasning, siger ministeren.

Flere overlæger har ellers i dag påpeget, at ressourceforløbene kan være sundhedsskadelige for syge borgere. Men det er ikke meningen med forløbet, siger ministeren.

- Det er ikke noget, der er lavet med henblik på at straffe borgere, men på at hjælpe, siger Jørn Neergaard.

Hos Dansk Folkeparti, der ikke var med i det ellers brede forlig, som sikrede ressourceforløbene, opfordrer de til at lytte til kritikken.

- Man bør tage speciallægernes ord for gode varer, siger Bent Bøgsted, der er beskæftigelsesordfører i Dansk Folkeparti.

Han er helt grundlæggende ikke tilfreds med udformningen af reformen.

- Den reform blev skruet forkert sammen. Det er udelukkende en sparereform, og den er ikke bygget til at hjælpe dem, der er blevet syge, mener Bent Bøgsted.

  • Fakta om ressourceforløb:

  • Blev introduceret sammen med reformen af førtidspension og fleksjob i 2013. Målet er, at få ledige i arbejde eller uddannelse.

  • Kommunen sammensætter ressourceforløb, der skal passe til den enkelte ledige. Forløbene kan for eksempel bestå af mentorforløb, fysisk træning eller praktik i en virksomhed.

  • Som deltager i et ressourceforløb er man berettiget til en ydelse, der svarer til kontanthjælp.