Blæsten, som begyndte at trække i træerne allerede i går eftermiddags, har så småt lagt sig igen.
Men de sidste 24 timer har været en påmindelse om, hvad en storm egentlig er for en størrelse, lyder det fra DR's vejrvært, Anders Brandt.
Den slags er nemlig ikke for sjov.
- Vi fik en god gammeldags storm, og der var nogle timer, hvor det var regulært farligt, siger han.
Anders Brandt har været på vagt i de sidste par dage og set stormen komme. I løbet af eftermiddagen i dag har han kunnet gøre status over et uvejr, som har kostet et menneskeliv, ødelagt op til flere huse og knækket mange træer.
- Det højeste vindstød med 40 meter i sekundet er målt i Hanstholm, men flere steder nåede vindstød op på 34-35 meter per sekund og altså over de 32 meter per sekund, som er orkanstyrke, siger han.
Billederne herunder er taget af borgere, der har sendt dem ind til DR fra hele landet.
Også på Bornholm og på Rømø er der registreret vindstød af orkanstyrke, mens den vestlige del af Sjælland slap med storm.
- Den var voldsomst i Nord- og Vestjylland, men har spredt sig ud over en større del af landet, og især ved kysterne har man kunnet mærke den, forklarer Anders Brandt.
Det må være de færreste, som slet ikke har lagt mærke til, at det rykkede lidt i døren og susede fra vinduerne, mener han.
Trekvart døgn med stormfulde vindstød
DMI har kategoriseret Malik som en kategori 2-storm, og den ligger altså i den mildere ende af storm-skalaen trods alt.
Mens vindstødenes styrke giver et øjebliksbillede, skal man nemlig se på den såkaldte middelvind for at få en idé om, hvor meget det egentlig blæste i løbet af natten.
Middelvinden dækker over 10 minutters blæst, og altså hvor intenst presset var på flagstænger, husmure og alt muligt andet.
På den skala har Malik gjort sig bemærket, fortæller Anders Brandt.
- Malik er den kraftigste storm siden Urd i 2016 målt på middelvinden.
- Det har været et ret langvarigt blæsevejr med næsten trekvart døgn med vindstød af stormstyrke, siger han.
Den højeste middelvind er målt i Røsnæs nord for Kalundborg med 27,9 meter per sekund, først på natten.
Men Malik føg hen over landet i bølger.
- Den kom over et par omgange - sidst på eftermiddagen og først på aftenen, så sidst på aftenen, og først på natten kulminerer det, siger Anders Brandt.
- Det er ikke sådan en dag, hvor man siger "nå ja", konkluderer han.
Storm, stærk storm og orkan udgør den øverste del af den såkaldte Beaufortskala for vindens hastighed og styrke. I grafikken herunder er den illustreret.
Stormflod dagen derpå
Mens de værste vindstød har lagt sig, trænger vandmasserne sig på i dag - blæst ind i fjorde og bugter af vinden.
Især Roskilde Fjord har været hårdt ramt af stormfloden.
Allerede i går måtte Frederikssund Kommune evakuere ældre borgere af frygt for vandstanden, og ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde har beredskabet hele dagen kæmpet for at holde vandet ude.
Det arbejde blev udfordret af både bristende vandbarrierer - de såkaldte watertubes - og også af nysgerrige borgere, som ville mærke elementernes kræfter, men snart måtte evakueres i sikkerhed.
Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er ingen kommet til skade ved Vikingeskibsmuseet.