Det kommer ikke som nogen overraskelse for ham.
Men det undrer derimod Jesper Hansen, adjunkt og politiforsker ved Aarhus Universitet, at Sydøstjyllands Politis valg om at nedlægge deres civile specialpatrulje kommer så sent.
Beslutningen er blevet truffet, efter at Politiken har undersøgt borgeres oplevelse af politiets adfærd i Vejle. Her fortæller flere om umotiveret vold begået af fire civilklædte betjente.
Men det er ikke den eneste historie, der har været om den jyske specialpatrulje i den seneste tid.
Tirsdag bekræftede politidirektør i Sydøstjyllands Politi, Jørgen Abrahamsen, over for DR, at det er den samme specialpatrulje, som også bliver omtalt i DR's dokumentar 'Forfulgt af politiet?
Her fortæller en syrisk familie om sine oplevelser med Sydøstjyllands Politi, mens flere voldsomme anholdelser og en ransagning uden kendelse bliver skildret.
Men selvom det har taget lang tid, er det et klogt træk af politikredsen, at de vælger at nedlægge specialpatruljen, mener Jesper Hansen.
- Det ser ud til, at den her specialpatrulje har udviklet nogle ret specielle normer, siger han.
'Voldsomt og unødvendigt'
En del af episoderne, som Politiken har afdækket, er dokumenteret på video, som DR har fået adgang til.
Videoerne er fra en aften, hvor betjentene fra specialpatruljen er på arbejde i Vejles natteliv. DR ved ikke, hvad der er gået forud for episoderne på optagelserne:
Dog er der ingen tvivl om, at det man ser i videoerne ser meget voldsomt og unødvendigt ud, siger Jesper Hansen.
- Den magt, der bliver anvendt, er ikke er proportional med det, der skal til for at få borgerne til at falde til ro.
Jørgen Abrahamsen erkender, at Politikens videoer stiller spørgsmål til den måde, specialpatrujlens betjente udøver deres magt.
Et klip fra DR Dokumentaren'Forfulgt af politiet?' viser, hvad der sker, da fire betjente opsøger Hefkr Ibrahim, som er en af familiemedlemmerne i den syriske familie, som føler sig forfulgt af Sydøstjyllands Politi. Videoen er fra den 8. november 2021.
DUP'en bør undersøge politienheder
Specialpatruljen er normeret til 18 betjente, og de vil alle blive omrokeret til andre opgaver.
Det fortalte Jørgen Abrahamsen tirsdag til DR. De konkrete episoder, som Politiken nu har bragt frem i lystet, skal desuden undersøges af Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP).
Er det almindeligt, at man ikke sender folk hjem, når sådan noget her sker?
- De skal også have en retfærdig rettergang. Derfor skal det forbi politiklagemyndigheden, som så kan vælge at rejse kritik, og først når de har rejst kritik, kan vi tale om, hvorvidt det ikke er rimeligt at overveje en straf, siger Jesper Hansen.
Det er blandt andre videoer som denne, der ifølge politidirektøren giver anledning til spørgsmål om politiets arbejde:
Ifølge politiforskeren er der dog store problemer med, hvilke beføjelser DUP har, når de behandler sager.
- Lige nu kan politianklagemyndigheden kun se på den individuelle skyld, og ikke på systemisk skyld. Jeg tror, at det ville være bedre, hvis den havde ret til at se, at vi faktisk har en specialpatrulje her, som er involveret i utroligt mange dårlige sager. Herfra kunne man så rejse kritik, siger Jesper Hansen.
Ifølge Jørgen Abrahamsen er nogle af de episoder, som Politiken har omtalt, været forbi DUP uden at få kritik. Andre har endnu ikke været forelagt, mens nogle stadig er under behandling.
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) ønsker ikke at stille op til interview, men skriver i et skriftligt svar til DR, at han har noteret sig at "Sydøstjyllands Politi på baggrund af en række episoder har besluttet at lukke den pågældende enhed, og at politikredsen har bedt Den Uafhængige Politiklagemyndighed om at undersøge de nye sager, der er kommet frem."
- Det, mener jeg, er fornuftigt, lyder det fra justitsministeren.
Du kan se hele dokumentaren 'Forfulgt af politiet?' på DRTV: