22-årige Mouaze Mahamat fik i 2013 konstateret en farlig form for kræft.
Mens han søgte om lov til at opholde sig i Danmark, fik han samtidig omfattende behandling på Herlev Hospital. Og i dag er der ingen tegn på kræft.
Men der er en alvorlig risiko for, at den vender tilbage.
Derfor søgte Mouaze Mahamat i slutningen af 2013 om at få en midlertidig humanitær opholdstilladelse i Danmark. Hjemlandet Tchad kan nemlig på ingen måde kurere hans kræftform.
- Jeg vil bare have et sikkert sted at være, så jeg kan få lidt ro på, siger Mouaze Mahamat til P1 Dokumentar.
Overlæge: Han vil dø i sit hjemland
Men i slutningen af sidste år fik Mouaze afslag på humanitær opholdstilladelse.
Og det selvom overlæge og onkolog på Herlev Hospital Anders Kraup-Hansen i en udtalelse, som er blevet sendt til Justitsministeriet, påpeger, at der er 50 procents risiko for, at kræften vender tilbage.
Det vil derfor være at sende ham i døden, hvis han sendes til Centralfrika, hvor kræften ikke kan behandles.
- Hvis patienten rejser tilbage til sit hjemstavns land, da ville patienten med stor sikkerhed dø af sygdommen, skriver Anders Krarup-Hansen i udtalelsen.
Ministerium: Han skal hjem
Ifølge Anders Krarup-Hansen kan det ende med døden, hvis Mouza sendes tilbage til Tchad.
Men risikoen for, at han kan få dødeligt tilbagefald af kræften, er ikke relevant, mener Justitsministeriet.
Ministeriet lægger i sit afslag vægt på, at Mouaze Mahamat har afsluttet sin kemoterapi, sit stråleforløb og sin operation og, at han "aktuelt" ikke har nogen tegn på sygdom.
Dermed er han ifølge ministeriet ikke alvorligt syg og kan ikke få humanitær opholdstilladelse.
Kræft-ekspert: Han er alvorligt syg
Men ministeriets definition af, hvornår man er alvorligt syg, er al for snæver, mener overlæge og klinikchef ved Onkologisk Klinik ved Rigshospitalet, Hans von der Maase, der har gennemgået Mouaze Mahamats sag for P1 Dokumentar.
- Med sådan en stor risiko for at kunne få en potentiel genvækst af kræftsygdommen, så har patienten i mit verdensbillede fortsat en alvorlig sygdom, siger Hans von der Maase.
Tchad er af FN udpeget som et af de dårligst stillede udviklingslande. Ifølge WHO er sundhedssystemet i landet ekstremt ringe med kun 345 læger til at behandle den samlede befolkning på 12 millioner.
Mouaze Mahamat ventes at blive sendt til Tchad inden for en måned.