I jagten på at leve op til akutordningen og skaffe de aftalte 7.500 jobopslag har danske arbejdsgiverorganisationer i DA hyret et konsulentbureau, som kontakter de virksomheder, der slår stillinger op, for at få dem lavet om til akutjob. Det skriver Jyllands-Posten.
Mange af de ledige stillinger er slet ikke tiltænkt de akutledige, men ændringerne er med til at hæve det samlede antal akut-job.
- Det er rent ud sagt til grin, for meningen med ordningen var at koble ledige, der mistede dagpengene, med et akutjob. Det er kun i ganske få tilfælde, det sker, fordi man ikke har en mere bindende aftale, og derfor ser vi de her skæve situationer, hvor DA skal have nogle gode tal at vise frem, siger professor på Aalborg Universitet Henning Jørgensen.
Ansætter ikke akutledige
Produktionschef, indsamlingschef, maskinmester, styrmand, kørelærer, kølemontør og konditor er eksempler på ledige stillinger, som, efter de er slået op på jobnet.dk, er blevet ændret til at være akutjob, selv om virksomhederne bag stillingerne på ingen måde forventer at ansætte de akutledige.
Dansk Arbejdsgiverforening, DA, mener ikke, der er noget forkert i fremgangsmåden, selv om flere virksomheder fortæller, de ikke kommer til at bruge akutledige.
Aftalen mellem DA, regeringen, KL og Danske Regioner lød på, at der skulle slås 12.500 akutjob op både i det offentlige og det private. Til og med den 17. april var det tal 23.839
/ritzau/