Københavns Lufthavn overdrager sagen om krænkelser i lufthavnens sikkerhedskontrol til Københavns Politi.
- Vi overdrager hele registreret til politiet. Det gør vi ikke for at anmelde nogen. Men for at få en uafhængig vurdering af sagen, siger Københavns administrerende direktør, Thomas Woldbye på et pressemøde i Københavns Lufthavn her til eftermiddag.
- Der er ingen af parterne, hverken medarbejdere, passagerer eller ledelse, der kan være tjent med at have en mistanke hængende over hovedet, og det er derfor, at vi gør, som vi gør, siger Thomas Woldbye.
Sagen kommer efter flere historier i medierne om kvinder, der har følt sig udsat for sexchikane i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn.
50 personer henvendt sig
Omkring 50 personer har efterfølgende henvendt sig til Københavns Lufthavn.
- Vi opfordrede alle passagerer, der måtte ønske det, til at henvende sig, hvis de havde noget at sige i den sammenhæng. Det har samlet sig sammen til cirka 50 henvendelser af forskellige art, fortæller Thomas Woldbye.
Et uafhængigt advokatfirma har efterfølgende set henvendelserne igennem.
Ingen fremtid hvis chikane
Hvert år går 13 millioner passagerergennem sikkerhedtjekket i Københavns Lufthavn. Reglerne for sikkerhedstjekket er fastlagt af EU og Trafikstyrelsen.
- Hvis der er sådan, at enkelte medarbejdere ikke kan holde sig inden for de regler, så har de ingen fremtid i vores virksomhed, siger Thomas Woldbye.
Han fortæller også, at en række medarbejdere er stærkt berørte af sagen.
Færre kropsvisitationer
Københavns Lufthavn har som følge af sagen besluttet at ændre på nogle processer.
I fremtiden vil passagerer blive spurgt, om de vil visiteres af en kvindelig medarbejder.
Herudover vil lufthavnen fra mandag tage nogle nye bodyscannere i brug, som vil mindske antallet af visitationer, som bliver lavet af personalet.