Torsdag er det en uge siden, at Garissa University i Kenya blev angrebet af den militante islamistiske gruppe Al-Shabaab. I alt 147 blev dræbt i det nådesløse angreb, som primært gik ud over uskyldige studerende.
Efter tre sørgedage i Kenya ser de sociale medier nu ud til for alvor at vågne op. Under twitter-hashtagget #147notjustanumber er der stor trafik, og de 147 dræbte mindes med navne og minder.
https://twitter.com/Mekatilili_/status/584790178977447936
"Angela Kimata var en ven, en af de smukkeste mennesker, du nogensinde ville møde. Hvil i fred, Kajojo," skriver en twitterbruger.
Mindes på twitter
Tirsdag gik hundredvis af kenyanere på gaden i hovedstaden, Nairobi, for at markere solidaritet og modstand mod angrebet. 147 kors blev delt ud, navnene på de dræbte læst op og den kenyanske nationalsang sunget.
På twitterhashtagget #147notjustanumber beskrives de dræbte unge mennesker som lovende advokater, læger og lærere, som fik frastjålet fremtiden.
https://twitter.com/TVandenbosch/status/585668379899465728
"Hvil i fred, Laban Kumba, en talentfuld studerende. En modig mand, som faktiske kæmpede mod terroristerne!", skriver Tom Vandenbosch, en belgisk twitterbruger.
Ikke første hashtag
I forbindelse med tidligere terroraktioner - særligt i Europa - har der hurtigt været specifikke "twitter-hashtags," som har hittet på sociale medier. Men i tilfældet Kenya har flere ""overskrifter" kæmpet om brugernes gunst.
Til at begynde med med var #Garissaattack og inspireret af terrorangrebet mod Charlie Hebdo både #iamkenyan og #JeSuisKenya i brug på Twitter. Senere fulgte diskussionen om en manglende opmærksomhed fra særligt vestlige medier, hvor #AfricanLivesMatter blev taget flittigt i brug.
https://twitter.com/dougallord/status/585789298047229952
Men nu er det #147notjustanumber, som har størst udbredelse.
Onsdag eftermiddag bruges det flittigt og bruges til at mindes de dræbte - og videreføre diskussionen om den ifølge mange manglende dækning fra medier og opmærksomhed fra politikere. Som tweetet ovenfor, der spørger, hvor verdens ledere bliver af.
Kristne og muslimer
Under angrebet på Garissauniversitetet separerede terroristerne kristne og muslimer ved at udfordre dem i koranvers.
Studerende, som ikke kunne recitere koranen, blev likvideret. Mange forsøgte at flygte, men blev sendt til jorden af terroristernes kugler.
Mandag svarede den kenyanske regering igen med luftangreb på Al-Shabaab-træningslejrer i Somalia.
Der har efter angrebet været stor kritik af regeringens "eliteteam", der havde en responstid på mere end syv timer, inden det lykkedes at tilbagelægge 370 kilometer fra hovedstaden, Nairobi, til Garissa, 365 kilometer væk.
https://twitter.com/Sammipetes/status/585702221951696896
"147 håb og drømme, 147 ambitioner og planer, 147 kærlighed og grin, Alt tabt, hvem bærer smerten? Det må aldrig blive forgæves."