- Der bliver længere og længere mellem kontorer, hvor der er nogen på.
Siden januar har 105 ud af 120 medarbejdere sagt op hos Styrelsen for Patientklager i København, hvor Julie Kimbork arbejder.
Styrelsen er en del af regeringens anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser, og skal derfor flytte fra København til Aarhus den 1. januar 2019.
En besked, som medarbejderne havde håbet ikke at få, men alligevel fik tilbage i starten af året, da udflytningsplanerne blev præsenteret af statsministeren og minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V).
- Folk var rigtig kede af det. Nogen sad og græd lidt på deres kontorer. Andre blev bare rigtig frustrerede - mig selv inklusiv.
Anden udflytning på tre år
Den frustration, som Julie Kimbork følte den dag, beskeden kom, har hun stadig svært ved at beskrive.
- Jeg gik hjem og lagde mig i fosterstilling på sofaen, og så kom der en veninde med to bøtter Ben & Jerry's-is, og så skulle dagene ellers bare gå. Lige der synes jeg alt så lidt håbløst ud.
Selvom hun i dag er 29 år gammel, er det anden gang, hun oplever, at den styrelse, hun arbejder i, skal flyttes.
Tilbage i 2015 var Styrelsen for Patientsikkerhed også en del af regeringens udflytningsplaner, men dengang havde de længere tid til at flytte.
- Jeg var jo helt ny, og det gjorde også, at det var en lidt svær start. Inden jeg havde nået at lære folk at kende, var de jo nærmest væk, lyder det.
Færre og færre kollegaer
Den ellers konstante summen og brummen på gangene i lokalerne i København er forsvundet i takt med, at flere og flere af Julie Kimborks kollegaer har forladt styrelsen, frem mod de skal flytte.
- Flytningen nærmer sig. Vores ting bliver sat til salg. Altså vi føler lidt, at vi bliver skubbet ud mod afgrunden på en eller anden måde.
- Hver eneste måned har vi de her afskedsceremonier, hvor vi siger farvel til både en, to og tre af vores kollegaer, og det er virkelig ikke særligt sjovt, siger hun og uddyber:
- Det er jo folk der har været her i rigtig mange år, og måske ikke havde regnet med, at de skulle have andet arbejde end det her.
Der er så småt ved at blive ansat nye i styrelsen, som skal læres op - men det er ikke en helt nem opgave, hvis vedkommende, der skal sidemandsoplære, er ked af at skulle forlade sin stilling.
- Det er jo en underlig ting at skulle oplære mennesker, der skal overtage dit job, som du ellers var rigtig glad for.
Længere ventetid på afgørelser for patienter
Den nye Styrelse for Patientklager er begyndt at rykke ind i de nye lokaler i den sydlige del af Aarhus.
Og her har den nye direktør Lizzi Jakobsen travlt med at ansætte nye medarbejdere, der kan behandle klager fra landets patienter.
Men med over 100 opsigelser er det noget af en opgave, erkender hun:
- Jeg tror, vi tænker det, som mange andre styrelser også gør lige nu: Hold da op, det ser voldsomt ud. Hvordan kommer vi igennem det her?
I forsøget på at sikre den bedst mulige overgang er det lykkedes ledelsen at indgå aftaler om et forlænget opsigelsesvarsel for 34 medarbejdere i København.
Medarbejderne vil blive til udgangen af 2019 og hjælpe med at oplære de nye ansatte.
Men de mange opsigelser får konsekvenser for de patienter, der afventer en afgørelse på deres klage, erkender direktør, Lizzi Jakobsen:
- I denne her periode, hvor vi tager rigtig mange nye medarbejdere ombord og bruger lang tid på at lære op, der kan jeg ikke udelukke, at sagsbehandlingstiden bliver lidt længere, end den bør være.
Er det tilfredsstillende over for de patienter, der klager?
- Jeg synes, at klagerne skal være optagede af, at de får korrekte afgørelser. Det er i hvert fald dét, der er i vores fokus, lyder det fra direktøren.
Kun seks medarbejdere rykker med
Som det ser ud lige nu, er det seks ud af de i alt 120 medarbejdere, der flytter permanent med styrelsen til Aarhus.
Efter lange overvejelser og samtaler med familie og kæreste har Julie Kimbork besluttet at være én af dem, der rykker roden op i København og rykker med til det jyske.
- Denne udflytning kan give mig nogle nye spændende arbejdsopgaver. Et større ansvar, siger hun.
- Jeg vil hurtigt blive én af de mest erfarne, fordi vi er så få, der rykker med.
Mest af alt ser Julie Kimbork frem til at få den nye styrelse i Aarhus stablet på benene.
- Jeg glæder mig til at være en del af en styrelse, der er ved at blive bygget op. I stedet for en styrelse, der er ved at blive pillet ned.