Når du fremover venter på toget eller står i kø på biblioteket, kan du formentlig slå ventetiden ihjel med nyheder, trafikoplysninger og vejrudsigter fra DR.
I hvert fald har public servicestationen fået grønt lys af Radio- og tv-nævnet til at gøre stoffet gratis tilgængeligt for firmaer og offentlige myndigheder, der ønsker at opsætte storskærme.
Nyheder uden fortjeneste
DR håber, at skærmene også vil komme op i butikker, private firmaer, på rådhuse og i lufthavne. Nogle steder vil private firmaer kunne tjene penge på skærmene ved at sælge reklamespots mellem nyhederne.
Men DR putter ikke nogen penge i lommen. Tjenesten skal alene give flest mulige danskere adgang til indhold fra den licensfinansierede station. Alle skærmene vil vise materiale, som alligevel produceres til eksempelvis dr.dk. Derfor regner DR kun med at skulle bruge 2,5 millioner licenskroner årligt på projektet.
Dagblade: Ja til DR er konkurrenceforvridende
Danske Dagblades Forening kalder ordningen konkurrenceforvridende, fordi den vil forhindre private i at komme ind på markedet.
- Det er naivt at tro, at DR ikke spiller nogen rolle for konkurrencen, når de stiller tjenesten gratis til rådighed. Det gør det svært for andre at komme ind på markedet, siger formand Ebbe Dal.
Han er også bekymret over, at Radio- og tv-nævnet har givet det store mediehus grønt lys til at forsætte internetsiden dr.dk/sundhed, som er en guide til alt sundhedsstof i DR's og andre medier.
Venstre: Uafhængig vurdering af DR
Derfor mener han, at DR fremover skal igennem en uafhængig vurdering af tjenesterne, som også ser på konkurrencen i forhold til andre medier.
Kravet bakkes op af Venstres kulturordfører, Ellen Thrane Nørby.
I dag laver DR selv en "værditest" af tjenesterne, mens Radio- og tv-nævnet kun ser på, om tjenesten er tilgængelig for alle og opfylder demokratiske, kulturelle og sociale behov.