IT-Branchen ønsker anonymitet ved hackerangreb

Det kan være skadeligt for virksomheder, hvis det kommer frem, at deres virksomhed har været udsat for hackerangreb. Derfor ønsker de anonymitet.

Hvis danske virksomheder er blevet hacket, så skal de fortsat kunne være anonyme. (Foto: © Brian Jackson, Scanpix)

Hvis danske virksomheder er blevet hacket, så skal det fortsat foregå helt anonymt, hvis virksomhederne bliver tvunget til at melde angrebet til myndighederne.

Sådan lyder opfordringen fra brancheorganisationen IT-Branchen.

Skal tvinges til at melde det

Flere partier i Folketinget har talt om, at det kan blive nødvendigt ved lov at tvinge danske virksomheder til at melde, hvis de har været udsat for et hackerangreb.

Ifølge politikerne er virksomhederne ikke gode nok til at melde det selv. Men hvis en lov bliver nødvendig, så skal meldepligten være anonym.

- Der er ikke brug for at kende virksomhedens navn. Det, vi har brug for at vide, er, hvordan IT-kriminelle angriber vores virksomheder, hvilke metoder de benytter, og hvordan vi kan forhindre det, siger Bjørn Borre, chefkonsulent i IT-Branchen.

Kan ramme virksomhederne på pengepungen

Hos brancheorganisationen mener man ikke, at der er nogen fordele ved, at offentligheden kender til virksomhedernes navn, hvis de har været udsat for et hackerangreb.

Tværtimod står virksomhederne til at tabe, hvis de ikke kan beholde deres anonymitet.

- Virksomhederne kan blive bekymret for deres renommé, det kan koste dyrt på aktiekursen, og det kan skabe en masse usikkerhed og frygt omkring virksomhederne, siger Bjørn Borre.

V støtter forslaget

Venstre er et af de partier, der har talt varmt om at indføre en meldepligt for virksomhederne.

Herfra møder forslaget fra IT-Branchen støtte.

- Jeg kan sagtens forstå, at man ikke ønsker komme i en offentlig gabestok som privat virksomhed. Så det er fint at lave meldepligten anonym, så længe den kommer til at gælde for alle virksomheder, siger Venstres IT-ordfører, Michael Aastrup Jensen.