Efter tre års coronashow er festivalsæsonen endelig tilbage.
Om små fem timer åbner pladsen for 35.000 gæster til Jelling Musikfestival, der er den første af årets helt store festivaler.
Og her kan gæsterne se frem til fire dage med live-musik, øl og forhåbentlig en masse god stemning.
Men på grund af de seneste års coronaaflysninger er det samtidig festivaldebut for ekstra mange unge mennesker.
Og det er de særligt opmærksomme på i Jelling, hvor gæsterne ofte er mellem 14 og 21 år. Det fortæller sikkerhedschef Peter Tanghus.
- Vi har en særlig opmærksomhed på nye tendenser altid. Men særligt i år, fordi vi ikke ved, hvad de nye tendenser er. Der er mange, som ikke ved, hvordan man går på festival, så det er vi opmærksomme på.
Tidligere i år har især Tivoli haft store udfordringer med unge koncertgæster til sine Fredagsrock-arrangementer. Flere weekender i streg var der ballade til koncerter, hvor flere unge enten var for fulde eller forsøgte at klatre over hegnet til Tivoli.
Forlystelsesparken har tidligere meldt ud, at der både havde været voldsom masen, slagsmål og rygter om kniv blandt nogle yngre gæster.
Forbyder 'tigermis'-tacklinger
På Jelling Musikfestival fremhæver sikkerhedschefen "tigermis" som et eksempel på noget, man ikke vil se på dette års festival.
Tigermis er en form for uvilkårlig tackling, du får, hvis du vader ind på en af de lovløse campingområders mange ølbowlingbaner. Det har før resulteret i brækkede lemmer.
- For en fire-fem år siden var tigermis på sit højeste, og der kan jeg huske, at der var en, som fik brækket sit kraveben.
- Når der pludselig ligger ti mennesker oven på en, så bliver lemmer forvredne og forslåede. Det er jo vold, og politiet takserer det også som vold, siger Peter Tanghus.
Fænomenet tigermis begyndte altså længe før corona - og det vil festivalen have sat en stopper for, ligesom Roskilde Festival og SMUKfest har gjort.
To personer fik eksempelvis klippet deres armbånd på Skanderborg Festivalen allerede i 2013, efter at de har deltaget i en den voldsomme tigermis-leg.
Klipper armbåndet ved ølkast
Hvis Peter Tanghus og sikkerhedsfolkene på Jelling Festival opdager, at nogle gæster begår en tigermis, så er konsekvensen ikke mejslet i sten, selvom det er forbudt at gøre det på festivalen.
Det kommer an på situationen, men der er to scenarier, siger sikkerhedschefen.
- Hvis nogle kommer til at gøre noget dumt i kådhed og desuden fortryder deres handling, så har vi muligheden for at give et advarselsarmbånd. Det vil sige, at vi klipper festivalarmbåndet, og erstatter det med et advarselsarmbånd. Hvis personen laver noget dumt efterfølgende, bliver det også klippet, og så må personen forlade festivalen.
- Men hvis de har sat nogens liv og førlighed i fare og eksempelvis dækker over hinanden eller spiller op, så bliver armbåndet klippet med det samme.
Peter Tanghus fortæller også, at man ved tidligere festivaler har set folk kaste uåbnede dåser i vejret.
Bliver det opdaget, er der til gengæld ingen tvivl om konsekvensen.
- Der bliver armbåndet klippet med det samme. Det er simpelthen for farligt. En øldåse, som rammer en i skallen fra 10 meters afstand, kan man dø af.
Sikkerhedschefen opfordrer alle gæster på Jelling Musikfestival til at passe på hinanden og nyde musikken.
Blandt artisterne, som spiller på festivalen, finder man navne som The Minds of 99, Tobias Rahim, Duran Duran, MØ og Jada.