Selvom der stadig er et stykke vej til en dom, giver det tryghed blandt flere borgere i Korsør, at en 32-årig mand nu er blevet sigtet i sagen om drabet på den 17-årige Emilie Meng.
Det gælder blandt andet Korsør-borgeren Christina Bjørch.
- Vi omfavnede hinanden, fordi det har fyldt så meget, siger hun.
For snart syv år siden - i juli 2016 - forsvandt Emilie Meng efter en bytur i Slagelse. Et halvt år senere blev hun fundet død i en sø ved Regnemarks Bakke mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun sidst blev set i live.
Flere hundrede frivillige ledte efter hende, gik fakkeltog og holdt mindehøjtidelighed.
Hele sagen har de seneste år været et hyppigt samtaleemne og spredt nervøsitet, fortæller blandt andre Sanita Pedersen, der selv var med til at lede efter den unge pige tilbage i 2016.
- Det har fyldt rigtig meget, jeg har været utryg, siger hun.
Anna Helleberg Kluge, der i 2016 var sognepræst i Sankt Povls Kirke, hvor hun konfirmerede og kendte den unge pige, håber også på et punktum i sagen.
- Det vil gøre, at vi kan placere den her fortælling et sted i vores liv, hvor vi kan tale om det og måske kan håndtere det. Det kan vi ikke, når den ikke er blevet afsluttet, siger hun.
- Den her historie er jo blevet en del af alle os, der boede i Korsørs, fortælling.
Familien Mengs bistandsadvokat, Mai-Brit Storm Thygesen, kalder sigtelsen af den 32-årige for et foreløbigt punktum i sagen.
- Det punktum handler om, at der skulle findes en gerningsmand, og det er dén proces, vi har nået så stor en milepæl for i dag.
- Men vi skal huske, at en sigtelse ikke er det samme, som at en person er dømt endnu, så der er stadigvæk et stykke vej til, at vi er ved det endelige mål, understreger advokaten.
Sigtet for flere forbrydelser mod unge kvinder
Den 32-årige blev anholdt søndag den 16. april efter mere end et døgns intens søgning efter en 13-årig pige, som blev meldt savnet om lørdagen, efter hun ikke kom hjem fra sin avisrute i Kirkerup.
Hun blev fundet i forbindelse med anholdelsen af manden, der skete på en adresse i Korsør. Manden er sigtet for at frihedsberøve og voldtage den 13-årige.
Politiet har herefter undersøgt, om manden kunne kobles til andre uopklarede sager.
Ved et pressemøde tidligere i dag oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at den 32-årige også er sigtet for at have frihedsberøvet, voldtaget og dræbt Emilie Meng.
Det er første gang, offentligheden hører, hvilke forbrydelser politiet mener, Emilie Meng blev udsat for, inden hun blev dræbt.
Den 32-årige er samtidig blevet sigtet for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt af en 15-årig pige i Sorø sidste år.
Manden nægter sig skyldig i alle sigtelser, der blev præsenteret på pressemødet i dag. Han erklærer sig delvist skyldig i sagen om den 13-årige pige.
Politiet kan 'ikke udelukke' at spor gik tabt
Siden Emilie Mengs forsvinden i 2016 har dansk politi fået kritik for at have reageret for langsomt, fordi de ikke helt fra starten eftersøgte det som en forbrydelse.
En kritik, Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke afviste ved pressemødet i dag.
- Vi kan ikke udelukke, at vores ageren i sagens indledende fase, hvor vi, i modsætning til den aktuelle sag fra Kirkerup, antog, at der ikke forelå en forbrydelse, indebar at spor gik tabt, sagde han.
- Den omstændighed kan potentielt have medvirket til, at efterforskningen efterfølgende er blevet meget omfattende og langvarig.
I dokumentarserien 'Emilie Meng - en efterforskning går galt' fra 2019 kan du se mere om politiets håndtering af efterforskningen af Emilie Mengs sag.