Hver femte jobkonsulent mangler uddannelse

Jobkonsulenter, der skal fordmile job til andre, mangler ofte selv en uddannelse, viser et notat fra Undervisningsministeriet.

Når der skal vælges job får mange hjælp fra en jobkonsulent. Men hver femte konsulent har ikke selv nogen uddannelse. (© Scanpix)

Selvom de er ansat til at hjælpe folk med at få job eller begynde på en uddannelse, har hver femte jobkonsulent ikke selv papir på deres kunnen, skriver Information.

Ifølge et notat fra Undervisningsministeriet har 48 procent af konsulenterne en faglig uddannelse, mens 32 procent har en mellemlang eller lang videregående uddannelse. Men resten - altså 20 procent - har ifølge notatet ingen uddannelse.

Det bekymrer både socialrådgivere og erhvervsvejledere:

- Det er uacceptabelt, at de mennesker, der skal have hjælp og vejledning til at finde et nyt job, sidder over for folk, som rent metodisk ikke har de kundskaber og den faktuelle viden, der skal til for at guide folk videre, mener formand for Erhvervsvejlederne, Christa If Jensen, ifølge Information.

Et kæmpe problem

Konsulenternes opgave er at hjælpe jobsøgende i job, virksomhedspraktik eller job med løntilskud - og efterfølgende er der ofte samtaler med en socialrådgiver. Og hos Dansk Socialrådgiverforening kalder næstformand Bettina Post de uuddannede konsulter for 'et kæmpe problem'.

- Det forekommer højst besynderligt, at den ene faglige baggrund kan være lige så god som den anden for en hel faggruppe med så stor betydning for en vellykket jobindsats, siger Bettina Post til Information.