Den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland har frivilligt fraskrevet sig retten til at praktisere som læge indtil videre - og dermed retten til at arbejde som psykiater.
Det fremgår af Sundhedsstyrelsens autorisationsregister.
Sundhedsstyrelsen fratog psykiaterens autorisationen i maj 2013 for en toårig periode, fordi den vurderede, at han var til fare for patienterne. Psykiateren havde da praktiseret i ni år på trods af en række alvorlige indberetninger om at han fejlbehandlede og udskrev for meget medicin.
Det vil sige, at den var trådt i kraft igen 8. maj i år - medmindre Sundhedsstyrelsen havde indbragt sagen for en domstol inden da.
Eller medmindre psykiateren selv valgte at stoppe, som tilfældet altså er.
Undgår retssag
Ifølge lektor i sundhedsjura, Kent Kristensen, er det skrevet ind i loven, at en læge frivilligt kan fraskrive sig sin autorisation.
- Reglen tager hensyn til, at sundhedspersonen skal have mulighed for at undgå en retssag.
I autorisationsregistret fremgår det, at psykiateren har fraskrevet sig autorisationen som læge 27. februar i år.
I princippet kan den hjerneskadede psykiater ansøge Sundhedsstyrelsen om at få autorisationen tilbage senere. I så fald vil styrelsen skulle vurdere, om situationen har ændret sig, så grunden til, at han fraskrev sig autorisationen ikke længere er til stede, oplyser Sundhedsstyrelsen.
Stadig sygeplejerske
Sundhedsjurist Kent Kristensen tror ikke, det er sandsynligt, at den hjerneskadede psykiater kommer til at praktisere igen.
- Det mener jeg bestemt ikke. Men det er i sidste ende op til domstolene at afgøre, om et afslag på generhvervelse er berettiget, siger han.
Den nu tidligere psykiater er også uddannet sygeplejerske, og af autorisationsregistret fremgår det, at han fortsat har ret til at praktisere som sygeplejerske.
Det bekræfter Sundhedsstyrelsen over for DR Nyheder. Den kan ikke sige mere om den konkrete sag, men oplyser at den generelt - hvis en sundhedsperson har flere autorisationer - vil forholde sig til personens egnethed i forhold til de andre autorisationer, hvis der opstår tvivl om den ene.
I den slags sager plejer Sundhedsstyrelsen at forelægge sagen for Retslægerådet, der kan vurdere om sundhedspersonen er egnet til at praktisere.