Islam-kritikeren Lars Hedegaard kommer frem fra sit skjul for at deltage i et debatmøde om ytringsfrihed på Christiansborg blot 16 dage efter, at han blev forsøgt dræbt foran sin hjem på Frederiksberg.
Det skriver politiken.dk.
Debatmødet er arrangeret af Trykkefrihedsselskabet, som Hedegaard selv er formand for.
Og ifølge næstformand Katrine Winkel Holm er formålet med mødet den 21. februar at komme op med løsninger til, hvordan man fortsat kan sige sin ærlige mening uden at leve i frygt.
- Det går den gale vej med ytringsfriheden. Vi har et stigende antal mennesker, der ikke kan leve frit, på grund af noget de har sagt, skrevet eller tegnet, siger hun til Politiken.
- Derfor har vi inviteret en række redaktører, debattører og politikere for at stille spørgsmålet: Hvad gør vi for at bremse den udvikling?
Gerningsmanden stadig på fri fod
Manden, der forsøgte at skyde Lars Hedegaard, er endnu på fri fod, og politiet er meget tavs om efterforskningen.
Det vides dog, at gerningsmanden kom tæt på formanden ved at foregive, at han ville aflevere en pakke til ham. Og han nåede at affyre et skud, der gik hen over hovedet på Hedegaard, inden han flygtede.
Sikkerhed i fokus
Siden drabsforsøget har Lars Hedegaard levet skjult under beskyttelse fra politiet, og Katrine Winkel Holm er glad for, at Politiets Efterretningstjeneste, PET, har sagt god for kollegaens deltagelse til debatmødet.
Også selvom det bliver under massive sikkerhedsforanstaltninger.
- Lars Hedegaard er en af mine meget nære venner, men han er væk. Jeg aner ikke, hvor han er. Han er buret inde et sted og kan ikke gøre, hvad han vil, siger Winkel.
- Han er træt af at sidde med hænderne i skødet og glæder sig til at komme i gang igen. Men lige nu er der undtagelsestilstand, og han gør, som PET siger.
Deltageren til debatmødet den 21. februar på Christiansborg tæller foruden Lars Hedegaard også mange andre kendte navne.
Heriblandt Bertel Haarder, Simon Emil Ammitzbøll, Kristian Thulesen Dahl og Naser Khader.
/ritzau/