47 procent af os er tilfreds med det beløb, som hver måned tikker ind på lønkontoen, og kun en fjerdedel synes, at beløbet bør være større.
Derudover forventer 71 procent af os ikke, at vores indkomst vil stige eller falde markant inden pensionensalderen.
Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for DR.
'Ikke overraskende' lyder reaktionen fra Anders Drejer, professor i økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet.
- Vi danskere sætter forventningerne relativt lavt. Politikerne og arbejdsgiverne er nok vældig tilfreds med resultatet af undersøgelsen.
- Men det er ikke nødvendigvis sundt for samfundsøkonomien, at befolkningen har lave ambitioner. Det kan påvirke væksten negativt, siger han.
Den gennemsnitlige dansker tjener i alt 294.000 kroner om året.
I undersøgelsen blev 2.046 danskere over 18 år er spurgt om holdningen til deres løn. Svarene afslører, at der på tværs af alder, køn og politisk holdning ikke er den store forskel på vores lønforventninger.
Mest afvigende er svarende fra de 18 til 34 årige, hvor 37 procent svarede, at de forventer, at lønnen vil stige inden pensionsalderen, mens 41 procent ikke forventer, at arbejdsgiveren skruer op for honoreringen.
- Det kommer bag på mig, at så mange unge ikke forventer en lønstigning. Men det kan måske skyldes, at de er offentlige ansatte, hvor der er lavere forventninger til at stige i løn, siger Anders Drejer.
https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1134839429899913