De godt 700 medarbejdere på møbelfabrikken Tvilum måtte i går gå på weekend uden ro i sindet.
De blev nemlig sendt hjem med beskeden om, at møbelvirksomheden er gået konkurs, og at deres job er i fare.
- Den havde jeg sgu ikke set komme. Det er noget værre lort, jeg kunne godt tænke mig, at den kom i gang igen mandag, sagde Frank Andersen, der har arbejdet hos Tvilum i 22 år, i går til DR Nyheder.
Og måske er hans håb for fabrikken og de mange medarbejdere i Fårvang og Kjellerup nord for Silkeborg ikke helt urealistisk.
Der arbejdes nemlig på højtryk for at sælge virksomheden og dermed redde medarbejdernes job, siger Ulrik Holsted-Sandgreen, advokat og kurator for Tvilum.
- Vi arbejder på et salg af virksomheden, og det indebærer, at vi sælger aktiviteten i Tvilum, og deri er medarbejderne en del af aktiviteten, siger han.
Realistisk at finde en løsning hurtigt
Og selvom der endnu ikke er fundet en løsning, er Ulrik Holsted-Sandgreen optimistisk.
- Ud fra vores erfaringer med de her sager, så er det realistisk, at der kommer en løsning.
- Vi forhandler med flere, der har en interesse i virksomheden, og vi vurderer, at det bør være muligt at finde et resultat, siger han.
Tvilums 700 medarbejdere fik i går at vide, at de skal møde op til et informationsmøde mandag formiddag. Ulrik Holsted-Sandgreen kan dog ikke garantere, at der er godt nyt til de ansatte allerede i begyndelsen af næste uge.
- Vi vil gerne kunne give medarbejderne et positivt budskab på mandag, men det kan jeg ikke love. Er vi ikke færdige mandag, så fortsætter vi, til vi har et resultat.
- Det reelle er, at der skal findes en løsning hurtigt, siger Ulrik Holsted-Sandgreen.
De seneste år har Tvilum, der er ejet af Revolution Capital Group, tabt store beløb.
Ifølge Ulrik Holsted-Sandgreen skyldes konkursen dels, at eksportmomsordningen er ophørt. Ordningen betød, at virksomheder som Tvilum fik forskudsudbetalt moms. Desuden har det også påvirket Tvilums likviditet, at flere af virksomhedens store kunder i udlandet er "under rekonstruktion".