Siden 2000 er 273.000 danskere blevet ramt af en arbejdsskade i forbindelse med en ulykke eller erhvervssygdom.
Det viser tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.
Men der er stor forskel på, hvilke brancher der er farligst at arbejde i, og hvad årsagerne til arbejdsulykkerne er.
Ifølge en opgørelse, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har lavet for DR Nyheder, er det bygge- og anlægsbranchen, der er hårdest ramt. Her er der årligt 15 arbejdsskader per 1.000 ansatte, hvorimod steder som forsikringsbranchen og reklamebranchen kun har to arbejdsskader. I bygge- og anlægsbranchen er fald og styrt baggrunden for 35 procent af arbejdsulykkerne, og det går igen som årsag i flere brancher.
Lige nu er nedslidning og pensionsalder et omdiskuteret emne på Christiansborg, hvor både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har meldt sig på banen med et ønske om at indføre differentieret pensionsalder og dermed ændre pensionssystemet.
I sidste uge gik Socialdemokratiet ud med et udspil om, at de, der er mest nedslidte og har arbejdet længst, skal have ret til at gå tidligere på pension. Og i går var det Dansk Folkepartis tur.
Men hvad er egentlig den farligste branche at arbejde i? Hvad er årsag til flest arbejdssulykker i de enkelte brancher? Og hvilke sygdomme er overhovedet anerkendt som en arbejdsskade?
Det kan du få et overblik over i de tre grafikker neden for.