Et job er kernen til at blive integreret i Danmark, mener flere eksperter. Men hvad siger nogle af de 54,8 procent af indvandrerne i Danmark, der allerede er i job?
DRs distrikters har fundet en stribe af dem, og her i grafikken kan du gå på opdagelse i deres historier.
Som Maarouf Belal, der er flygtet fra Damaskus i Syrien til Danmark. Fra næste sæson har han fået fast arbejde på Historiecenter Dybbøl Banke og er nu midt i den historiske krig fra 1864.
- Jeg er meget glad for at være i Sønderborg. Det vigtigste for mig er at have et job, så jeg kan skabe mig et nyt liv, siger Maarouf Belal.
Gruppearbejde og snik-snak med kunderne
Eller Bang Le, der har en pølsevogn i hjertet af Svendborg:
- Jeg sover godt om natten, fordi folk kender Bangs Pølsevogn, og jeg laver gode hotdogs. Jeg prøver at holde fri ind i mellem, men det er kedeligt. Jeg vil hellere herned og stå og lave hotdogs og snik-snakke med kunderne, siger Bang Le.
I Randers har Mireille Kabongo på 27 netop afsluttet sin praktik på sosu-uddannelsen – noget der gør hende meget stolt:
- Før jeg kom til Danmark, havde jeg aldrig oplevet gruppearbejde, og jeg kendte heller ikke til at fremlægge for andre. Nu kan jeg gøre det hele på dansk, og det giver mig troen på, at jeg hver dag kan blive bedre.
Ifølge tal fra Danmarks Statistik har 71,6 procent af danskerne i den arbejdsdygtige alder et arbejde. Det gælder for 54,8 procent af indvandrerne.