To store storme på lidt over to måneder. Først stormen Allan i oktober, der satte danmarksrekord med vindstød på over 54 meter per sekund - og denne gang Bodil, som ramte landet med næsten lige så stor kraft.
Men hvilken storm var værst?
Bodil gav tre gange så mange udrykninger for beredskabet
Hos Beredskabsstyrelsen er man ikke i tvivl: I forbindelse med stormen i går torsdag måtte Beredskabsstyrelsen rykke over 120 gange.
Det er tre gange så mange gange som under sidste storm i oktober.
- Vi har fjernet væltede træer, tage, der er blæst ned og afstivet mure ligesom sidste gang. Men det er mere omfattende denne gang end i oktober, fordi det har været kraftigere og over længere tid, siger Lars Høg Sandau Schou, souschef i national beredskab i Beredskabsstyrelsen, til DR Nyheder.
Forhøjet vandstand ved stormen Bodil
Det er især stormen Bodils evne til at trække store vandmængder ind i de indre farvande, der adskiller stormen fra Allan i oktober.
- Der er problemer med høje vandstande rundt omkring, og at vi er ude at pumpe vand væk flere steder, bl.a. ved Vikingemuseet i Roskilde og på Rømø, er nyt i forhold til sidste storm.
Falck: Allan gav flere skader end Bodil
Også hos Falck har gårsdagens storm givet mange opgaver. Kl. 9.45 var Falck kaldt ud til 1.300 skader i forbindelse med Bodils hærgen, og de forventer at antallet vil stige i løbet af dagen.
I oktober gav stormen Allan over 4.000 arbejdsopgaver til Falck, og det niveau når Bodil formentlig ikke.
- Vi forventer, at tallet vil stige, når folk står op og får tjekket bilen og sommerhuset, men vi regner ikke med, at antallet af skader kommer helt lige så højt op som ved den sidste storm, siger Magnus Mernild, kommunikationsmedarbejder hos Falck, til Ritzau.
Allan var hurtig, Bodil grundig
Ser man på det vejrmæssige aspekt af Allan og Bodil, er der store forskelle på de to storme.
Begge betegnes af DMI som 'orkanlignende', da der under begge storme var flere tilfælde af vinde af orkanstyrke. Men der stopper sammenligningen også.
- Man kan sige, at Allan var en hidsig hurtigfætter. Den krydsede Danmark på bare to-tre timer, og ramte kun visse dele af landet. Bodil var en mere grundig dame, der tog næsten ti gange så længe om at være ovre - og hun krydsede hele landet, siger DRs vejrvært Morten Lynge.
Mens Allan således satte danmarksrekord med vindstød på 53,5 meter per sekund (m/s) og en middelvind på over 39,5 m/s, var Bodil en mere stilfærdig oplevelse med vindstød på 44,2 m/s og en middelvind på 36,6 m/s.
- Men for gennemsnitsdanskeren kan Bodil sagtens have virket mere voldsom, fordi hun ramte hele landet, mens Allan kun berørte visse områder - og var så hurtigt ovre, siger Morten Lynge.
DSB: Allan knuste flest tog
Hos Banedanmark og DSB er man hurtig til at udpege en vinder: Allan var langt værre end Bodil nåede at blive.
- Vi havde over 500 væltede træer efter Allan havde krydset landet og omkring 10 større skader på vores kørestrømsanlæg og et stationstag i Lyngby, der faldt sammen over skinnerne. Bodil gav os kun fire skader i alt - og de har været væsentligt mindre, siger trafikdirektør for Banedanmark, Peter Svendsen.
Samme billede viser sig hos DSB, der havde skader på 25 togsæt under stormen i oktober, men kun én skade på togsæt under stormen i december. Og det var først dagen efter stormen.
- Under sidste storm havde vi 5.000 strandede passagerer. Denne gang var vi nede på 260, der sad fast i Fredericia. Så for os var Allan lagt værre end Bodil, siger Tony Bispeskov, informationschef for DSB.
Naturstyrelsen: Hælder mest til Allan
Hos Naturstyrelsen hælder man også mere mod, at stormen Allabn i oktober tager prisen som den værste af de to.
Dengang væltede store områder skov i Sønderjylland og Trekantsområdet. De områder er gået mere fri denne gang, selv om der stadig er faldne træer i begge områder.
- Til gengæld er Vestjylland ramt hårdt denne gang, og vi forventer, at der kan være store områder med fladefald - altså at hele områder af træer er væltet, siger pressechef hos Naturstyrelsen, Kenneth Bo Jørgensen, til DR Nyheder.
At det er to forskellige områder, der er ramt, skyldes, at vinden i oktober kom fra en anden retning.
- Det har formentligt reddet nogle træer, at vinden kom fra nordvest denne gang, og ikke syd igen.