Grænsegænger-forening: Kontrol er et dårligt signal

For pendlerne ved den dansk-tyske grænse får det irriterende konsekvenser i dagligdagen, men det er det værd, siger Inger Støjberg.

Grænsegængerforeningens formand forventer selv en øget rejsetid som følge af den midlertidige grænsekontrol.

Det er ikke kun folk, som skal fra Danmark til Sverige, der er påvirket af grænsekontrol. Også de pendlere, der dagligt skal over den dansk-tyske grænse ved Sønderjylland bliver påvirket af den midlertidige grænsekontrol, som blev indført i dag klokken 12.

Og det møder kritik fra Grænsegængerforeningen.

Her vil formanden, læge Jürgen Handler, selv blive forsinket, når han hver dag skal krydse grænsen ind til Danmark for at passe sit arbejde på Sygehus Sønderjylland.

Han pendler dagligt med bil over grænseovergangen ved Kruså.

- Her er kun et spor åbent, modsat tidligere, hvor der var to spor. Med den trafik, der er om morgenen, vil det give en ikke ubetydelig forsinkelse som pendler, siger Jürgen Handler.

Han kalder det en sorgens dag.

- Man sender også et dårligt signal ved at gøre det på den her måde, fordi vi har forsøgt at skabe en region i Sønderjylland/Schlesvig, hvor man frit kunne bevæge sig, og hvor man ikke fik indtryk af af, at man passerede en grænse. Den situation bliver selvfølgelig forringet med dette tiltag, siger Handler.

Og det erkender integrationsminister Inger Støjberg fuldt ud.

- Han har fuldstændig ret - det vil komme til at genere, hvis man er pendler. Men jeg mener, at det er det værd - og det er nødvendigt, siger ministeren.