Det er helt stille under vandet. Kun lyden af ens egen puls kan høres og så handler det ellers bare om at blive under så længe som muligt.
Det er det basale ved fridykning, som bliver mere og mere populært i Danmark, og det forstår den rutinerede fridykker Nikolaj Larsen godt.
- Det er glæden ved at finde ud af, hvad ens krop kan og ikke kan. Det er en stor fysisk og mental udfordring, siger han.
En konkurrence mod sig selv
De danske fridykningsklubber melder om stigende interesse, og det gælder ikke mindst i Københavns Fridykkerklub, hvor ventelisten er lang. Den er 40-årige Nikolaj Larsen formand for, og han har selv fridykket i knap fem år.
- Det handler ikke så meget om at konkurrere mod de andre fridykkere, men om at konkurrere mod sig selv, siger han.
Et andet aspekt af fridykning er den ro, man kan finde under vandet, siger Nikolaj Larsen.
- Jeg bruger det til at slappe af efter en stresset dag. Jo lavere puls man har, jo længere kan man holde vejret. Derfor bliver man meget hurtigt god til at få ro på sin krop.
Behøver ikke være farligt
Fridykning kan også være farligt, og Rådet for Større Badesikkerhed er på vej med retningslinjer. Men Nikolaj Larsen fortæller, at det ikke behøver være risikabelt at være fridykker.
- Så længe folk ved, hvad de gør og altid dykker mindst to sammen, er der overhovedet ingen fare ved det.
- Det er kun farligt, når nogle tror, de kan en helt masse, og der ikke er nogen, der holder øje med dem, siger han.
Den holdning deler Jesper Stechmann, der er mangedobbelt danmarksmester i fridykning.
- Vi har alle oplevet den fantastiske verden under vandet, og om den er farlig eller ej, kommer an på, hvordan man agerer. Hvis man lærer lidt om det, er det noget af det bedste, man kan kaste sig ud i, siger han.