Det passer simpelthen ikke, at København kører frihjul i den europæiske flygtningekrise, bare fordi byen ikke vil tage imod 200 af de flygtninge, der er kommet til landet i den seneste tid.
Det fastslår hovedstadens overborgmester, Frank Jensen (S), efter at et flertal af Borgerrepræsentation i går stemte nej til et forslag om at modtage de ekstra flygtninge.
En beslutning, som har mødt hård kritik fra flere andre kommuner, der lige nu er ved at fordele de nyankomne personer.
- Det handler ikke om solidaritet, men om en retfærdig fordeling af de flygtninge, der kommer til landet. København har allerede 85.000 mennesker med ikke-vestlig baggrund, hvilket er 15 procent af indbyggertallet. Mange af de kommuner, der skal løfte opgaven nu, har ganske få, siger Frank Jensen.
- Hvis man skal tage imod flygtninge, skal man sørge for en ordentlig integration. Og min vurdering er - ligesom et flertal i Folketinget - at det er bedst for dem at komme ud i kommuner, hvor der er få i forvejen, påpeger overborgmesteren.
En af kritikerne er SF-rådmand i Aarhus Kommune, Thomas Medom. Han kalder det ”rigtig kritisabelt og ærgerligt”, at landet største kommune ikke skal være med til at løfte den nuværende flygtningekrise.
Men Frank Jensen afviser præmissen for kritikken.
- Det handler ikke om 200 flere eller færre flygtninge. Det her handler om en retfærdig fordeling, og København er oversolidarisk, når det kommer til at tage sin andel af integrationsopgaven, siger overborgmesteren.