Forsvarsadvokaten for den 51-årige mand, der i går blev anholdt i Yousee-sagen, undrer sig over politiets fremgang, efter at politiet i dag har droppet kravet om, at manden skulle varetægtsfængsles.
- Jeg har svært ved at forstå, hvorfor man har behov for at anholde og varsle en varetægtsfængsling af en person, hvis det, man undersøger, er noget, man har alle dataene liggende på, siger forsvarsadvokat Ulla Wulff.
Varetægtsfængslinger sker ifølge advokaten normalt, hvis der er risiko for, at en mistænkt vil tale med andre om sagen, forsøge at påvirke vidner eller ødelægge beviser.
- Men det er ikke en mulighed, når de har alle data klar. Så kan de sådan set bare selv sidde og undersøge tingene. Det behøver man ikke at varetægtsfængsle for. Derfor har jeg undret mig over, at man fandt behov for at anholde ham og lade ham få en overnatning i Vestre (Fængsel, red.), siger advokaten.
Forsvarsadvokaten har kun talt ganske kort med sin klient og vil ikke sige mere, før hun har gennemgået sagens akter med ham.
- Jeg vil først sidde sammen med ham og gennemgå alle de her data, og når vi har gjort det, har vi måske en holdning til det, siger Ulla Wulff.
Hun vil heller ikke sige noget om, hvilken tilknytning den 51-årige mand har til Yousee. Manden er stadig sigtet i sagen, som betød, at mange mennesker mistede tv-signalet nytårsaften.
- Han har ikke noget ønske om at blive genkendelig, så jeg har ikke noget ønske om at videregive nogle informationer, siger hun.
Hun understreger, at en person kan have skaffet sig adgang til Yousee og TDC's systemer på flere måder.
- Hvis man som TDC anmelder folk for at have benyttet deres programmer og gået ind og ændret i dem, må det være fordi, man har mulighed for at komme ind i nogle dataprogrammer. Det kan man for eksempel have, hvis man har en bruger. Det kan man også have, hvis man hacker systemet. Men det er i hvert fald noget, der er dokumenterbart ved nogle logfiler. Det må være ret klart, siger hun.