Mange af beviserne er en tynd kop te, og der bliver gættet for meget hos anklagemyndigheden og politiet i Kirkerup-sagen.
Sådan siger den tiltalte mands forsvarer, advokat Karina Skou, der især mener, at anklagemyndigheden er på glat is, når det kommer til anklagen om drabet på 17-årige Emilie Meng i 2016.
- Politiet har lavet et meget stort arbejde i sagen. Man har gerne villet opklare det her, men det er min opfattelse, at da man anholder den nu tiltalte, stoppede man den brede efterforskning.
- Mange har et ønske om, at en bliver stillet til ansvar. Det har politiet selvfølgelig også, idet de i starten af efterforskningen begik fejl, siger forsvareren i sin afsluttende bemærkning onsdag i Retten i Næstved.
Manden nægter drabet på Emilie Meng, et overfald på en 15-årig pige og et drabsforsøg på en 13-årig pige.
Forsvarer: Det er helt ubetydeligt
Den 33-årige mand er tiltalt for have dræbt Emilie Meng, kidnappet og forgrebet sig på en 13-årig pige og for at have forsøgt at kidnappe en 15-årig pige i Sorø.
Det ældste forhold er drabet på Emilie Meng, som forsvandt i juli 2016.
Den tiltalte nægter at have noget med pigens forsvinden at gøre, og Karina Skou mener da heller ikke, at der er noget, der entydigt kobler ham til drabet.
Også selvom at hans kontoudtog viser, at han har opholdt sig i Korsør samme dag, som Emilie Meng forsvandt.
- Der er ikke nogen tekniske beviser, intet mastesug eller andet. Ingen vidner har set ham på Korsør Station. At han har været i Korsør fire timer tidligere, mener jeg, er helt ubetydeligt, siger forsvareren.
Hvorfor var hendes DNA ikke i bilen?
Tidligere på dagen fremhævede anklager Susanne Bluhm et stykke tape, som man fandt i den tiltaltes hus, som det "vigtigste bevis".
For på tapen, som lå i en kuffert, er DNA fra Emilie Meng blevet fundet. Ransagningen af den tiltaltes hjem skete i foråret 2023. Her blev han anholdt, og den 13-årig pige fra Kirkerup blev fundet i hans hjem.
Men modsat anklagemyndigheden mener forsvareren ikke, at tapen skal spille en stor rolle i rettens vurdering af sagens beviser.
For den tiltalte har ikke forsøgt at løbe fra, at han havde taperullen derhjemme. Men han har forklaret, at det var noget tape, som han samlede op på en rasteplads ikke langtfra findestedet af Emilie Mengs lig.
Hun blev fundet ved Regnemarks Bakke juleaftensdag 2016.
- Kan man afvise, at det forholder sig på den måde? Det har jeg svært ved at se. Og det er her, at anklageren skal bevise, at det ikke kan forholde sig sådan.
Derudover passer brudfladen på taperullen ifølge eksperter med tape, der er fundet om den unge piges hals.
- Jeg forstår ikke, hvordan man kan lave en positiv identifikation, når man mangler halvdelen af sammenligningsgrundlaget.
Karina Skou spørger retorisk:
- Hvorfor er der ikke DNA fra Emilie Meng i bilen, som man konfiskerer?
Hun har tidligere protesteret mod, at sporet kan bruges, fordi der er brugt en usædvanlig metode til at vurdere, at DNA'et kan stamme fra den 33–årige.
- Det er min opfattelse, at de her DNA–fund ikke kan danne grundlag for, at tiltalte er skyldig, siger hun.
Afviser drabsforsøg
Den 33-årige er anklaget for at have holdt den 13-årige pige indespærret i 27 timer. Han er også tiltalt for at have forsøgt at dræbe hende.
Anklageren sagde under sin procedure, at den 33-årige mand ikke havde gjort et direkte forsøg på at dræbe den 13-årige. Men det var det, det skulle ende med.
- Han har nogle seksuelle lyster. Men det er ikke det samme, som at han havde et ønske eller forsæt til, at hun skulle dø.
- I novellerne (to noveller, tiltalte har skrevet under sin varetægtsfængsling, red.) er det ikke nævnt. I mentalundersøgelsen er det også det seksuelle, man henviser til. Og ja, der kan vi godt sige, at han har problemer. Men jeg mener ikke, at man kan sige, at havde forsæt til at slå hende ihjel, siger Karina Skou.
I sidste uge blev store uddrag af de to 70 siders lange noveller læst højt i retten.
Novellerne indeholdt meget voldsomme beskrivelser af kidnapninger af unge piger, som blev holdt indespærret, mens jeg-fortælleren forgreb sig på sine værgeløse ofre.
- Hvor skulle drabet (på den 13-årige, red.) være sket henne? Og man siger formentligt ved kvælning, men der er intet objektivt, der understøtter det.
- Da han blev anholdt, var han og den 13-årige i hvert deres lokale. Jeg kan ikke se, hvorfor man kan sige, at drabet mislykkedes. Der var ikke forberedelseshandlinger.
Det er kommet frem i sagen, at pigen i store perioder havde et dynebetræk over hovedet, så hun ikke kunne se gerningsmanden.
Også derfor mener Karina Skou, at han ikke havde planer om at ville dræbe den 13-årige.
- Hvorfor skulle han så tildække hendes hoved under hele forløbet. Hun har et pudebetræk over hovedet. Og han sagde, at hun skulle nok komme hjem.
Forsvarer: DNA kan ikke stå alene
Anklagemyndigheden vil også have manden dømt for et overfald på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i efteråret 2022.
Her er forsvarerens argument, at der ikke er noget, der konkluderer, at han var på gerningsstedet.
Hans DNA er dog påvist på pigens jakke, men det er ikke nok til at få ham dømt, mener hun.
- Det var noget andet, hvis han passede på det signalement, som (den 15–årige, red.) gav, siger Karina Skou.
I signalementet beskrev hun blandt andet, hvordan gerningsmanden havde blond hår, og det har den tiltalte ikke, bemærkede forsvareren.
Skyldkendelsen afsiges fredag den 28. juni klokken 10.
Hvis han kendes skyldig, vil der herefter blive procederet for, hvilken straf han skal idømmes.