Med en utraditionel reklamekampagne har flyproducenten Boeing kastet millioner ind i kampen for at blive Danmarks foretrukne kampfly.
Samtidig deler brugere i øjeblikket ironiske og anderledes kampagneslogans og billeder i Boeings navn på de sociale medier.
Men det er ikke nødvendigvis dårligt for flyproducenten, at andre bidrager eller gør grin af Boeings kampagne, mener Gry Høngsmark Knudsen, som er adjunkt og Ph.d. ved Syddansk Universitet med speciale i markedsføring via sociale medier.
Hvis målet er at skabe opmærksomhed på køb af nye kampfly, styrker det kun kampagnen, at almindelige mennesker blander sig med egne versioner, siger hun.
- Der er mange af dem, der er sjove og snakker med kampagnen på en morsom måde. Det er med til at sprede kampagnen og gøre, at vi overhovedet taler om, at Danmark skal købe nogle kampfly.
På den måde får Boeing skabt yderligere opmærksomhed på sig selv, som virksomheden kan bruge, når politikerne i den nærmeste fremtid skal vælge mellem Boeings F18 Super Hornet, Lockheed Martins F35 Joint Strike Fighter eller den fælleseuropæiske Eurofighter.
- Hvis man som virksomhed får befolkningen på sin side, så kan det være svært for politikerne at tage et andet valg.
Men det er et tveægget sværd, understreger Gry Høngsmark Knudsen.
- De andre virksomheder, der deltager i udbudsrunden, de er usynlige. Så det er kun Boeings navn, som kommer på den her debat, om vi overhovedet skal have et kampfly. Og det kan blive et problem for dem, siger hun.