Antallet af danske børn, der bliver født af singlekvinder ved hjælp af donorsæd, er steget med 50 procent fra 2013 til 2017, skriver Jyllands-Posten.
Tal fra Dansk Fertilitetsselskab viser, at der i 2017 blev født 658 børn af kvinder, der uden en partner har valgt at blive befrugtet med donorsæd. I 2013 var tallet 449 børn.
- Det er nyt, at livet som solomor ikke er allersidste udvej. Mange solomødre har lyttet til fertilitetslægernes opfordring om at komme tidligere i gang med at få børn.
- Og kvinderne gider ikke vente på, at prinsen på den hvide hest får sadlet og rider forbi, siger Signe Fjord, der driver hjemmesiden selvvalgtsinglemor.dk, til Jyllands-Posten.
Ifølge professor Lone Schmidt, Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, vil unge mænd i dag gerne have børn, men de vil gøre tingene i den rigtige rækkefølge og føler sig ikke klar, før de har uddannelse, udlandsophold, job, har rejst etc.
Sociolog og fremtidsforsker ved fremtidsforskeren.dk Birthe Linddal mener derimod, at stigningen skyldes, at der ikke er attraktive mænd nok.
- Der mangler groft sagt attraktive, veluddannede mænd til den hastigt voksende gruppe af stærke, veluddannede kvinder.
/ritzau/