Finanstilsynet forlanger redegørelse fra Nets i Se og Hør-sag

Finanstilsynet skal nu kulegrave Nets og deres omgang med kendte danskeres persondata.

Finanstilsynet melder sig nu i køen af myndigheder og politkkere, der beder kreditkortudbyderen Nets forklare sig.

Kravet kommer, efter det er kommet frem, at en Nets-medarbejder muligvis har forsynet ugebladet Se og Hør med kende danskeres kreditkortoplysninger.

- Det er helt naturligt, når der er tale om en sag, som potentielt har karakter af datamisbrug, siger Søren Winge, der er kommunikationschef for Nets.

Finanstilsynet fører tilsyn med alle danske pengeinstitutter og deres sikkerhedsprocedurer ved omgangen med persondata.

- Det er en alvorlig sag

Beskyldningerne om Se og Hørs køb af kreditoplysninger har rod i romanen "Livet, det forbandende" af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

I bogen skriver han om et ugeblad, der har en fast aftale med en it-specialist, der har adgang til data om kendte danskeres kreditkort.

Bogen er skrevet som en roman, men BT hævder, at anklagerne kan dokumenteres.

Det fik mandag Vestegnens politi til at påbegynde en efterforskning, mens Nets også selv har sat en undersøgelse i gang.

- Det er en alvorlig sag, hvis det er sandt. Men om det er rigtigt eller forkert, det ved vi ingenting om endnu, sagde vicepoliti-inspektør fra vestegnens politi Carsten Jansson mandag til DR Nyheder.

Nets klapper i, mens politiet efterforsker

Nets kommunikationschef afviser at forholde sig til bogens beskyldninger og har heller ingen kommentarer til, hvor langt Nets er i deres interne undersøgelse af beskyldningerne.

- Vi vil gerne sikre, at alle udmeldinger er afstemt med politiet. Derfor er det dem, vi kommunikerer med nu, og ikke pressen, siger han.

Københavns Vestegns Politi afviser indtil videre at udtale sig om efterforskningen.