Ekspert: Danmark skal presse gamblere i Sydøstasien

I dag underskriver Europarådet en konvetion mod matchfixing. Danmark er klassens duks, men vores organisationer skal presse andre lande pg turde tage imod knubs i skolegården, mener ekspert.

Hvidovre Stadion har angiveligt lagt græs til matchfixing i 2010. (© Scanpix)

Det er en stor dag i kampen mod aftalt spil i sportens verden.

- Ja, det er det. Det er bestemt et vigtigt skridt, Damark tager. Det kan inspirere andre lande til at gå samme vej, mener Jens Sejer Andersen.

Jens Sejer Andersen er international direktør i Play the Game, arbejder i Idrættens Analyseinstitut og er derudover Danmarks førende ekspert i matchfixing.

Og hans begejstring skyldes, at Europarådet i dag mødes i Schweiz for at underskrive en konvention, der forpligter dem til at tage kampen op mod og kriminalisere matchfixing nationalt og i samarbejde med hinanden.

Danmark skal turde knubs i skolegården

Jens Sejer Andersen er selv i Schweiz, og senere i dag skal han tale for de europæiske ministre på baggrund i sin erfaring med korruption og etik i sportens verden.

- Danmark er blandt de førende lande, vurderer Jens Sejer Andersen.

Men samtidig skal Danmarks Idrætsforbund (DIF) og andre dydsmønstre i sportens verden turde riskere et par knubs et par skolegården. De kan for eksempel arbejde mere aktivt for, at internationale idrætsorganisationer bliver korruptionsfrie.

- En af vanskelighederne ved at komme det her til livs er, at visse organisationer er så involverede i korruption, at de ikke er troværdige partnere i kampen mod matchfixing, advarer Jens Sejer Andersen.

Danmark skal presse Sydøstasiens kriminelle gamblere

I Danmark har en arbejdsgruppe under blandt andet Kulturministeriet, Skatteministeriet og Justitsministeriet arbejdet med anbefalinger til at sparke problemet med matchfixing helt ud af stadion. Det skriver Berlingske i dag.

Og de anbefalinger er sammen med konventionen afgørende for sportens fremtid.

- Med orden i eget hus kan vi jo skabe et internationalt pres på de lande, der tøver med at underskrive. Ikke mindst de lande i Sydøstasien, hvor stærke netværk af kriminelle gamblere efterhånden holder til, mener Jens Sejer Andersen.