Efter advarsel om 'voldtægtskultur' på skoles område: Politiet har ikke fået nogen anmeldelser

Forældre og politi patruljerer efter advarsel om 'voldtægtskultur' på skoles område.

Det skulle have handlet om drukkultur på Fløng Skole, men nu er det krænkelser af piger på skolens matrikel, der er kommet i fokus. (© DR)

Det er formentlig bare et spørgsmål om tid, før en pige bliver voldtaget på skolens område efter lukketid.

Sådan lød advarslen i en besked, der blev sendt ud til forældrene på Fløng Skole i Høje Taastrup, i onsdags. Det er den advarsel fra skoleledelsen, der har givet anledning til et møde på skolen her til aften.

- Det var en meget alarmerende besked, der gik ud til forældrene, siger formand for Høje Taastrups skoleudvalg, Kurt Scheelsbeck (K).

- Derfor fandt vi, at det var ganske vigtigt, at vi fik indkaldt til et møde, hvor vi fik forklaret, hvad vi ved, og hvad der er op og ned på situationen, fortsætter han.

Baggrunden for advarslen er, at der gennem et stykke tid har været fester og druk på skolens matrikel om aftenen og natten, hvor unge mænd ifølge elever på skolen er mødt op og har krænket dem seksuelt.

Både politiet, SSP, borgmesteren og Kurt Scheelsbeck selv var med til det næsten to timer lange møde, hvor de omkring 130 fremmødte forældre kunne stille spørgsmål til håndteringen af sagen.

Forklaringen på, hvad der er op og ned i sagen, er ikke frygtelig lang, eftersom politiet ikke har modtaget nogen anmeldelser, og hverken gadeplanmedarbejdere eller det kriminalpræventive team i området har hørt fra eleverne.

- Det, vi har gjort meget stort opmærksom på her til aften er, at man skal tale med sine unge om det her, og så må man få en anmeldelse frem, for det skal stoppe, hvis den slags krænkelser er sket, siger Kurt Scheelsbeck.

- De bliver kun stoppet, hvis der bliver fulgt op på det og anmeldt, tilføjer han.

"Vi er dybt bekymrede for pigernes sikkerhed"

Beskeden til forældrene kom, efter at pædagoger fra den lokale ungdoms- og fritidsklub var rundt og tale i de større klasser på Fløng Skole for at sætte en stopper for en udpræget drukkultur på skolens område.

Det er denne besked, der er sendt ud til forældrene på Fløng Skole. (© Skærmbillede)

Efterfølgende henvendte piger fra to af skolens ældste klasser sig til deres klasselærere og fortalte, at de havde været ude for voldsomt ubehagelige episoder under festerne.

Klasselærerne gik videre til skoleledelsen, der sendte beskeden ud til forældrene på 6., 7., 8. og 9. årgang. Her kunne de læse, at drukkulturen på skolens matrikel efter lukketid er 'det mindste problem'.

Forældrene bliver advaret om, at der kommer "besøgende" fra Hedehusene og Charlotteager, og at de kan være voldelige og har en generelt truende adfærd. Særligt pigerne er udsat:

"De unge mennesker fra Hedehusene og Charlotteager udviser nemlig en rigtig bekymrende adfærd i form af voldtægtskultur. Vi har flere piger, som fortæller om, hvordan de er blevet hevet fat i, trukket ind i buskadser, isoleret fra deres venner og gruppen for at få tilbud om penge, hvis de fx viser deres numse/bryster," lyder det i beskeden til forældrene.

"Sådan som det bliver fortalt, vurderer vi, at det kan være et spørgsmål om tid, før en reel voldtægt finder sted. Vi taler om piger helt ned til 6. klasse, som bliver antastet/kigget på af halvvoksne mænd. Vi er dybt bekymrede for de unge pigers velbefindende og sikkerhed," fortsætter beskeden fra skolens ledelse.

Flere forskellige patruljer

Selvom der stadig er mange ubekendte i sagen, er én ting sikkert: Beskeden har fået lokalområdet til at være ekstra opmærksomme på at komme til bunds i, hvad der foregår ved Fløng Skole i aften- og nattetimerne.

- Men der er vi ikke endnu. Der er ikke nogen, der har anmeldt noget. Det kan være, der sker noget efter i aften. Men det ved vi ikke, siger formand for Høje Taastrups skoleudvalg, Kurt Scheelsbeck (K).

Der er i løbet af weekenden også blevet sat ind med tydelig tilstedeværelse omkring skolen, hvor festerne udspiller sig.

Politiet patruljerer jævnligt forbi, det kriminalpræventive team cirkulerer i området, og kommunens vagter, der holder øje med bygninger, tager også runder.

- For 24 timer siden er der stiftet sådan en forældrering, som de kalder det. Der vil man forsøge at dele nogle aftener imellem sig, så der hver aften er nogen, der runderer og går rundt, så de unge kan hive fat i dem, hvis de føler sig utrygge, siger Kurt Scheelsbeck.

Nynazistiske klistermærker i lygtepæle

Sagen fik opmærksom i sidste uge, da en forælder på skolen delte beskeden fra Aula i et offentligt opslag på Facebook.

Det opslag fik udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til tasterne. I et opslag skriver han, at han måtte læse beskeden to gange.

- Det er jo komplet vanvittigt. Rystende. Skræmmende. Totalt uacceptabelt.

Samtidig skriver han, at mændene 'skal jagtes ned. Og bag lås og slå, hvis de begår voldtægt og overgreb. Og sendes ud af landet på røv og albuer, hvis de er udlændinge'.

I weekenden aflagde den nynazistiske organisation Nordfront besøg i Fløng og satte klistermærker op i lygtepælene med en tegning af en galge og teksten 'Reserveret til voldtægtsmænd'.

Men ifølge Kurt Scheelsbeck er det alt for tidligt at begynde at udpege eventuelle gerningsmænd og deres etnicitet. Indtil videre ved man bare, at festerne på skolens grund tiltrækker unge mennesker fra de nærliggende byer.

- Vi ved, hvad der kører af rygter, og der går nogle af dem på, at det er nogen af anden etnisk baggrund, der har opført sig krænkende.

- Men så længe vi ikke har anmeldelserne, er det helt urimeligt at begynde at komme med teorier om, at det er nogen, der bor det ene eller andet sted og har den ene eller anden etniske baggrund. Det kan vi ikke, siger han.

Kurt Scheelsbeck opfordrer dem, der kan have svært ved at fortælle deres forældre eller politiet om deres oplevelser, til at tage fat i pædagoger på fritidsklubben eller lærere i skolen.