Det kan være svært at skrive noget nyt om en mand, der har fået husstandsomdelt en selvbiografi i 2,4 millioner eksemplarer, som Lars Larsen gjorde det i 2004, da han kunne fejre sit 25-års jubilæum for sit dyne-imperium Jysk.
Alligevel gør DR Nyheder forsøget - så læs med, for her er otte ting, du (måske) ikke vidste om hele Danmarks Dyne-Larsen, der nu takker af og efterlader scenen til sin søn.
Larsen bag Danmarks mest læste bog
Vi starter ved føromtalte bog. For Larsen Larsen er ikke bare en god købmand - han er også en af Danmarks mest læste forfattere. Den gratis selvbiografi "Go'daw, jeg hedder Lars Larsen. Jeg har et godt tilbud", der udkom i 2004, kostede Lars Larsen 15 millioner kroner at få husstandsomdelt. Til gengæld kunne han to måneder efter kalde sig Danmarks mest læste forfatter. Ifølge en bruger-undersøgelse havde cirka 800.000 danskere nemlig læst bogen, og næsten ligeså mange var i gang med at læse sig igennem de 192-sider om købmanden fra Thy.
Bogen er i øvrigt oversat, så den kan læses i alle de lande, Jysk har åbnet butikker i.
Deler hotelværelse med sine medarbejdere
Selvom Lars Larsen vurderes til at være en Danmarks fjerde rigeste mand med en formue, der i efteråret blev gjort op til 35,1 milliarder kroner, så er han ikke kendt for at rutte med formuen.
Dyne-Larsen voksede op i et fattigt hjem som barn af en enlig mor - og det er en af årsagerne til, at han tænker over, hvordan han bruger de penge, han har arbejdet hårdt for at tjene, fortæller han i et interview med Politiken i 2004.
- Når man vokser op i et hjem med meget få midler, bliver det siddende i rygraden, at penge ikke er noget, man sviner med.
Derfor deler milliardæren gerne hotelværelse med sine ansatte, hvis det kan spare virksomheden for ekstra udgifter, siger han i interviewet.
I interviewet fortæller Dyne-Larsen også, at han af samme grund sidder bagerst i flyet, når han flyver - præcis som sine medarbjedere.
- I øvrigt har jeg opdaget, at man kommer frem på samme tid, uanset om man har betalt 5.000 eller 10.000 kroner for billetten.
Hård start: Min mor ødelagde meget
Lars Larsens liv har ikke altid være lige let. For ikke alene voksede Larsen som barn op i en fattig familie - kort tid før Lars Larsen kommer til verden, dør hans far, og hans mor bliver alene om at tage sig af Lars Larsen og hans tre søskende.
Som barn flytter Lars og familien rundt fra sted til sted, og moderen får alvorlige psykiske problemer, der går ud over de fire børn, fortæller Lars Larsen i et DR-portræt i 2016.
Her åbner Lars Larsen op for sin private side, og fortæller, at han ikke elskede sin mor, der truede med at begå selvmord og anvendte psykisk terror over for de fire søskende.
Gense dokumentaren om Lars Larsen her:
Deler overskud med de ansatte
Nok er Lars Larsen en købmand, der passer på sine penge. Men når der er grund til fejring, deler han gerne ud af sin formue til dem, der har hjulpet ham med at tjene den ind - nemlig de ansatte.
Så da Jysk i 2018 får rekordoverskud, sætter Lars Larsen 14,5 millioner kroner af til bonusser til sine 1.200 ansatte, der i gennemsnit hiver godt 12.000 kroner ind som tak for indsatsen i Jysk.
Dyne-kongen i kæmpe shitstorm
Lars Larsen ejer ikke kun Jysk, men også møbelkoncernen IDdesign. I dag tæller virksomheden møbelkæden Ilva, der for nylig er blevet lagt sammen med Idemøbler under Ilvas navn. I 2016 ender den ellers så folkekære Larsen i en regulær shitstorm på nettet. Kunderne hos Idemøbler klager over lange ventetider på leveringen af deres møbler og en elendig kundeservice, men Lars Larsen vil ikke udtale sig om sagen.
Et halvt år senere får kunderne dog en undskyldning, da Lars Larsen lægger sig fladt ned og beklager for den behandling, de har fået.
Se undskyldningen i videoen ovenfor.
Computerløst kontor
Lars Larsen er ikke den store fan af moderne teknologi. Han er mest til pen og papir, og selvbiografien "Go'daw jeg hedder Lars Larsen" blev først skrevet i hånden. Af samme grund har han ikke en computer på sit kontor. Den styrer sekretæren, lyder det fra Larsen i interview med Berlingske.
Dyrt reklame-ups
I sensommeren 1998 fejrer Jysk Sengetøjslager, som det dengang hedder, Lars Larsens 50-års fødselsdag med en reklamekampagne på TV.
I reklamen optræder Lars Larsen med "et godt tilbud", som han siger. Næste dag vil kunderne nemlig købe dyner til 50 kroner stykket - uanset tidligere pris, lyder det i reklamen.
Og det er et tilbud, danskerne kan forstå. 120.000 danskere valfarter til Jysk Sengetøjslager butikker for at få fingrene i en billig dyne, men tilbudet viser sig kun at gælde sommerdyner med en før-pris på 149 kroner. Kunderne er utilfredse, og Lars Larsen kommer da også til at punge ud for "misforståelsen". Sø- og Handelsretten slår nemlig senere fast, at reklamen er ulovlig markedsføring, og Jysk Sengetøjslager må betale en bøde på 125.000 kroner.
Larsens museum
Lars Larsen er en samler. Til sidst blev det for meget for Larsens kone, Kristine Brunsborg, og hans sekretær, skriver Berlingske i et 70-års portræt af Lars Larsen. Derfor samlede de hans rod i et lille museum på hovedkvarteret i Brabrand ved Aarhus.
På museet kan nyansatte og samarbejdspartnere blandt andet se de forskellige Jysk-skjorter, som de ansatte har båret gennem tiden og originaludgaven af selvbiografien.