Når uenige forældre går fra hinanden, er det op til Statsforvaltningen at afgøre, om mor eller far skal have børnene mest.
Men hvis forældrene ikke er enige i afgørelsen, er det Ankestyrelsen, der skal tage stilling til, om klagen er berettiget.
Og det er i strid med menneskerettighederne, mener flere eksperter, som er forundrede over, at sagerne ikke kan prøves ved en domstol.
- Retten til en advokat og fri proces er nogle retsgarantier, man som borger er sikret ifølge Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols artikel 6. Og det har man ikke ret til hos Ankestyrelsen, siger professor Marianne Holdgaard.
19 af 20 klagesager afvises
I 19 ud af 20 klagesager afviser Ankestyrelsen klagen og fastholder den afgørelse, som Statsforvaltningen er nået frem til.
Og i langt de fleste klagesager over afgørelser er det faren, der klager over fordelingen af samvær med børnene, lyder det fra foreningen Far.
Socialminister Manu Sareen afviser, at loven strider mod menneskerettighederne, fordi man kan klage over Ankestyrelsens afgørelse til en domstol, siger han.
Er det okay, at det oftest er far, der får mindre tid med børnene? Og bør kalgesager blive prøvet i retten frem for hos Ankestyrelsen? Hvad mener du?