Det var ikke meget, politiet og PET i går kunne fortælle om den store antiterroraktion, hvor seks personer nu er fængslet.
Fire blev fængslet in absentia, og flere er fortsat på fri fod.
Men der var dog én oplysning fra politiets pressemøde torsdag, der særligt fik DR's retsanalytiker, Louise Dalsgaard, til at spidse ører.
Her fortalte Flemming Drejer, der er operativ chef i PET, at sagen har "tråde til den forbudte bande Loyal To Familia (LTF)".
Ifølge DR’s oplysninger er to af de fængslede, som forventes at være på fri fod i udlandet, netop medlemmer af LTF.
Retsanalytikeren understreger, at det altid er problematisk, når et voldsparat bandemiljø bliver koblet til sager om terror.
- Men jeg er ikke overrasket, for vi har tidligere ved danske terrorsager set, at bandemiljøet har spillet en eller anden form for rolle.
Bandemiljøet har flere gange spillet en rolle i terrorsager
Da København i februar 2015 blev ramt af et terrorangreb mod Krudttønden og den jødiske synagoge, var gerningsmanden for eksempel tidligere bandemedlem, ligesom politiet i deres efterforskning havde en formodning om, at hans våben stammede fra bandemiljøet.
Blandt andet fordi den riffel, som han brugte, tidligere var blevet stjålet af bandemedlemmer fra en hjemmeværnsmand, fortæller Louise Dalsgaard.
Et andet eksempel er en 26-årig mand, der i 2017 blev dømt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien, hvor han var i 18 dage.
Han havde ifølge eget udsagn været en del af inderkredsen LTF, men var i 2013 blevet træt af livet i den kriminelle løbebane, fortæller Louise Dalsgaard.
Ifølge DR’s oplysninger kom flere LTF-medlemmer i 2013 og 2014 ligeledes hos den radikale islamistiske gruppe Kaldet til Islam, ligesom en række bandemedlemmer i samme periode deltog ved arrangementer afholdt af den fundamentalistisk islamiske bevægelse Hizb ut-Tahrir.
Overlap mellem kriminelle og radikale miljøer
Der er flere måder, bandemedlemmer kan spille en rolle i terrorsager på, fortæller Louise Dalsgaard.
Banderne kan for det første enten skaffe våben eller på anden måde hjælpe med udførelsen af forskellige terrorsager.
Men det kan også være, at de personer, der begår eller har til hensigt at begå terror, tidligere har haft en tilknytning til bandemiljøet.
Det kryds mellem kriminelle miljøer som eksempelvis bandemiljøet og radikaliserede miljøer som det militante islamistiske miljø kaldes i fagsprog et "cross-over".
- Nogle tager ideologien fra militant islamisme til sig, efter de har været i bandemiljøet, siger Louise Dalsgaard.
- Det, der gør bandemedlemmerne farlige, er, at de er voldsparate og har nem adgang til våben. Hvis de så krydser over og tager en ideologi om at ville begå angreb mod demokratiet med sig, kan det blive en farlig cocktail.
De danske efterretningstjenester har haft fokus på netop krydsningen mellem kriminelle og radikale miljøer de seneste 10 år.
Tidligere militant islamist: Banderne var kun et opkald væk
Yaqoub Ali er foredragsholder og tidligere leder af den militante islamistiske gruppe Kaldet til Islam.
Han har selv oplevet krydsningen mellem bandemiljøet og det radikale miljø og er ikke overrasket over, at politiet nævner forbindelser til LTF i den nye terrorsag.
- De fleste af os, som var i det militante islamistiske miljø, havde selv tidligere været i bandemiljøet, siger han til P1 Morgen.
- Når de militante islamister skulle bruge noget, som kun banderne kunne skaffe, så var det ikke længere end et opkald væk.
Yaqoub Ali fortæller, at de fleste bandemedlemmer har nogle fællestræk med radikaliserede personer, som kunne finde på at planlægge et terrorangreb.
For det første har de fleste af dem samme kulturelle baggrund, og mange af dem er muslimer, fortæller Yaqoub Ali.
Derudover har begge miljøer ifølge ham en fælles fjende i den danske regering, som de anser som "hyklerisk".
- Banderne har en opfattelse af, at man går hårdere til brune mennesker, der begår kriminalitet. Militante islamister har en opfattelse af, at man behandler islam og muslimer anderledes end resten af befolkningen, siger han.
Seks personer er nu varetægtsfængslet i forbindelse med politiets antiterroraktion torsdag. Fire af dem blev fængslet in absentia, og flere er stadig på fri fod.
Du kan høre mere om Yaqoub Alis historie i programmet 'Hjernevaskeren' PÅ DRTV.