En forsker på Copenhagen Business School følte sig for to år siden dårligt tilpas, da skolens personale skulle synge 'Den danske sang er en ung blond pige' som morgensang.
Siden historien kom frem, er både den unavngivne kvinde og CBS blevet kritiseret - den første for at føle sig krænket, den sidste for at undskylde overfor kvinden.
Debatten er ikke den første, vi tager om krænkelser i år. Se tilbage på de fire andre herunder: tre danske og en enkelt, som gik verden rundt.
Nej tak til indianere og mexicanere
I september modtog tutorerne på Københavns Universitets juridiske fakultet en instruks fra ledelsen om ikke at holde fester med temaer, hvor kostumerne kunne støde andre.
Opfordringen mødte stor kritik. For skal universiteter blande sig i, om de studerende iklæder sig mexicaner-sombrero eller indianer-fjerpragt?
Ja, det kan det være, mente rektor på KU Henrik Wegener. Han sagde:
- Måske vil de fleste af os synes, at det er vildt morsomt med en sombrero [...] Men det kan også godt være, at det ikke er så sjovt for den, der tænker anderledes og er mere indsigtsfuld om den kultur og de problemer, der kan være på de kanter.
Nej, mente Jacob Mchangama, jurist, direktør i tænketanken Justitia og debattør. Han sagde, at:
- Det havde været noget helt andet, hvis det drejede sig om at stoppe sexchikane eller truende adfærd. Her er der tale om voksne mennesker, der burde kunne tage en snak, hvis nogle bliver stødt.
Klædt ud som Obama
Et billede af en kvindelig studerende klædt ud som Barack Obama og malet sort i hovedet, blev i september lagt på Aarhus Universitets Instagramprofil. Billedet blev dog hurtigt taget ned igen efter beskyldninger om "blackfacing" rettet mod den studerende fra tre andre studerende. Overreagerede Aarhus Universitet, da de fjernede billedet af den studerende?
Ja, mente debattør og radiovært Nima Zamani, som skrev på Facebook:
- 3 ud af 15.800 følgere følte sig krænket over et billede fra en udklædningsfest [...]. Genialt hensynsprincip. De burde gøre kunsten efter på deres parkeringsplader. 500 båse til handicappede og 3 almindelige, skrev debattør Nima Zamani på Facebook.
Nej, mente Ole Frank Nielsen, der er specialkonsulent og en del af AU’s redaktion for sociale medier:
- Aarhus Universitet skal jo ikke på nogen måde fremelske nogen fordomme eller stereotyper racemæssigt.
Omskærings-novelle til skolebørn
I januar udgav det tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic en novelle. Novellens hovedperson får en lillebror, som skal omskæres - en begivenhed, der bliver fejret. Det faldt mange danskere for brystet, at bogen blev sendt ud til landets skolebørn.
Men er det okay, at børn læser historier om omskæring i skolen?
Nej, mente speciallæge i børnesygdomme Morten Staberg. Han sagde sådan her:
- Det er et meget omskæringsvenligt og omskæringspositivt billede, der tegnes. Det er på grænsen til propaganda.
Ja, sagde folkeskolelærer Rikke Torp Villumsen:
- Det er jo en meget kort historie, men den giver gode vinkler på emnet. Den belyser holdninger til omskæring, så eleverne skaber deres egen holdning.
Den sejeste abe i junglen
I januar kom den svenske tøjkæde H&M i stormvejr. I en reklame optrådte en svensk, sort dreng i en trøje med påskriften "the coolest monkey in the jungle" - den sejeste abe i junglen. Men er det racistisk at give en sort dreng en abe-trøje på?
Ja, mente mange. Blandt andet musikeren The Weeknd, som har lavet kollektioner med H&M. Han skrev på Twitter, at han var:
- Vågnet op chokeret og flov over det billede. Jeg er dybt stødt og kommer ikke til at samarbejde med H&M igen".
Nej, mente drengens mor, Terry Mango. Hun skrev sådan her på Facebook:
- Jeg er moderen, og det her er et af hundredevis af stykker tøj, min søn har stået model i. Stop med at råbe "ulven kommer" hele tiden, der er ikke noget problem her, kom videre".