En datter til en patient, der blev fundet død på gulvet i sin psykiaters campingvogn, er nu gået til politiet med sagen, fordi hun gerne vil have undersøgt, hvad der gik forud for hendes fars død.
- Alle de informationer, man har fået at vide, der ikke giver mening. Det kunne være rart at få en løsning på, hvad der er den sande historie, siger den 22-årige datter Freja Støttrup, der læser ved Det Jyske Kunstakademi.
Psykiateren fik en hjerneskade ved en trafikulykke i 2002, men praktiserede alligevel i ni år, før han blev stoppet midlertidigt af Sundhedsstyrelsen.
I de år var han involveret i dødsfald og voldsomme fejlbehandlinger. En af hans patienter var Freja Støttrups far, Jan Eggertsen, der var tidligere misbruger.
- Intet mistænkeligt
Jan Eggertsen døde i maj 2012, og dengang fandt politiet ikke noget mistænkeligt ved dødsfaldet.
Men DR Nyheder er kommet i besiddelse af et billede, hvor psykiateren står med en tilsyneladende livløs Jan Eggertsen i armene uden for campingvognen, dagen før han bliver fundet død.
På baggrund af de nye oplysninger er Freja Støttrup gået til Midt- og Vestjyllands Politi.
- Hvorfor er det, at han slæber min far med hjem. Hvorfor er det, der ikke er nogen, der har gjort noget ved det. Hvorfor er det ikke blevet undersøgt. Jeg vil bare gerne have et facit, frem for alle de spørgsmål, siger Freja Støttrup.
Du kan læse hele Jan Eggertsens historie her:
Politiet tager sag op
Politiinspektør og chef for Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands politi, Ole Henriksen, siger til DR Nyheder, at politiet nu tager affære.
- Vi tager sagen op af egen drift, og det har vi aftalt med Freja Støttrup. Vi vil udelukke enhver mistanke om, at der kan være sket nogle ting, som ikke er i overensstemmelse med gældende regler, siger han.
Samtidig siger han, at DR Nyheders dækning af sagen har givet oplysninger, som politiet ikke havde kendskab til på forhånd.
Jan Eggertsen døde af metadonforgiftning. Skulle I ikke have undersøgt det?
- Ikke nødvendigvis når man sammenholder det med det liv, den nu afdøde havde. Han havde et hårdt liv, hvor han havde adgang til (metadon red.) på mange forskellige måder, siger Ole Henriksen.
'Bare en misbruger'
Det får kritik af psykiatriforeninger, at politiet ikke undersøgte dødsfaldet nærmere i sin tid.
Alle alarmklokker skal ringe, når man finder en afdød patient hos en psykiater, som bør være kendt i systemet, lyder det fra formanden for landsforeningen SIND, Knud Kristensen.
- Det er bare ikke godt nok. Jeg kan få mistanke om, at der kan være nogen, der har sagt, at det bare er endnu en misbruger, der er død, og det gør de jo sådan nogle, siger han.
Ingen kommentarer
Den tidligere psykiater ønsker ikke at udtale sig i et interview til DR Nyheder om sagen eller om den omfattende kritik, der i øvrigt er rejst imod ham for hans arbejde som psykiater.
Det begrunder han med hensynet til sin familie og med bekymring for, at sagen vil skade det yoga- og meditationscenter, han er i gang med at opbygge.
Hans autorisation som psykiater træder i kraft igen 8. maj i år - med mindre Sundhedsstyrelsen forinden har indbragt sagen for en domstol.
Sundhedsstyrelsens svar
DR Nyheder har desuden bedt Sundhedsstyrelsen svare på en række spørgsmål i sagen, herunder om hvorfor den ikke greb ind og stoppede psykiateren langt tidligere end det skete.
Sundhedsstyrelsen har afvist at stille op til et interview men har sendt et skriftligt citat fra direktør med særligt ansvar for tilsyn, Anne-Marie Vangsted:
"Sundhedsstyrelsen fratog den 8. maj 2013 (psykiateren red.) hans autorisation midlertidigt under henvisning til § 8, stk. 1 (overhængende fare). Sagen vedr. (psykiateren red.) permanente autorisationsfratagelse ligger for tiden i Retslægerådet, der i medfør af autorisationslovens § 9,stk. 2, skal udtale sig inden en evt. sag anlægges."
"På grund af sagens karakter og hensynet til beskyttelse af personfølsomme oplysninger kan Sundhedsstyrelsen ikke kommentere yderligere på sagen."
Du kan læse mere om sagen på vores temaside her, og hvis du mener at have oplysninger i sagen, hører vi gerne fra dig på psykiatri@dr.dk
Hvis du har mistanke om, at du er blevet fejlbehandlet af den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland, skal du kontakte din praktiserende læge. Det oplyser Region Midtjylland til DR Nyheder.