Dansk Flygtningehjælp: Overskydende flygtninge-midler skal ud i verden

Der er kommet færre flygtninge og migranter til Danmark end forventet, hvilket kan give milliardbesparelse.

Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, vil have overskydende midler til asylansøgere i Danmark sendt til nærområderne omkring Syrien.

Flygtningestrømmen op igennem Europa er ikke så stærk som sidste år.

Her regnede regeringen med, at der ville komme 25.000 asylansøgere til Danmark og satte ekstra midler af i finansloven til indkvartering.

Frem til begyndelsen af august viser tallene dog, at der alene er kommet omkring 5.000, hvilket kan ende med at give en milliardbesparelse. Det skriver Berlingske på baggrund af beregninger, De Radikale har foretaget.

Spørgsmålet er nu, hvor de overskydende penge skal bruges. Hos Dansk Flygtningehjælp er svaret helt klart.

- Det er jo ikke ekstra milliarder. Det er de 0,7 procent, der er sat af fra regeringen til arbejde og udviklingsbistand ude i verden, siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp til DR Nyheder.

- Der har bare været den automatik, at nogle danske udgifter til arbejde med asylansøgere kunne afholdes af den ramme. Nu kan de så heldigvis i højere grad gå til det, de er bestemt til, nemlig at hjælpe ude i verden.

Dermed er han på linje med blandt andet regeringen, Radikale og Dansk Folkeparti, mens Liberal Alliance vil have pengene tilbage i statskassen.

Dansk Flygtningehjælp er også enig med regeringen om, hvor pengene skal sendes hen i verden.

- Jeg går varmt ind for, at vi styrker indsatsen i nærområderne. Der er et meget akut behov for hjælp i Syriens nabolande og til de internt fordrevne i Syrien, så det er et godt fokus at have lige nu, siger Andreas Kamm.

Selvom der er kommet færre flygtninge og migranter til Danmark, understreger generalsekretæren, at flygtningeproblematikken langt fra er løst.

- Man skal huske, at der er flere flygtninge i verden i år end sidste år. Der er fem millioner flere, 65 millioner i alt. Så vi har ikke løst flygtningeproblemet, og det skal vi huske, når vi tænker langsigtet på det her.