Dansk Energi er positivt stemt over for den aftale, som et bredt flertal i Folketinget har indgået om afskaffelse af PSO-afgiften.
Sådan lyder det fra administrerende direktør, Lars Aagaard:
- Det er vi rigtig glade for. Vi har arbejdet for sagen i et par år, og det er nu lykkedes. Det er godt for el-kunderne og for de virksomheder, der bruger strøm. De kan skabe flere arbejdspladser, og det er godt for vores mulighed for at fortrænge fossile brændsler i vores transportsektor, siger han til DR Nyheder.
Aftalen betyder, at PSO-afgiften for el-forbrugere afskaffes gradvist frem mod 2022. Det vil den enkelte dansker for eksempel kunne se på sin el-regning hver måned, hvor man skal betalte 20 øre mindre per kilowatt-time, når PSO-afgiften er helt væk.
- Hvis vi skal vinde klimakampen, gør vi det ved, at vi får vindmøller og solceller sat op og bruger den grønne strøm i stedet for olie og benzin og gas. Derfor skal vi sætte afgifttrykket ned på el, så el har en chance for at udkonkurrere de fossile alternativer, siger Lars Aagaard fra Dansk Energi.
Kystnære vindmøller bevares
En af de finansieringsmuligheder, der var på bordet, var at afskaffe de kystnære vindmøller. Det lykkedes dog at finde pengene andetsteds, hvilket glæder Dansk Energi.
- Det er lykkedes at forsvare både havmølleparken og de kystnære møller, og det er rigtig godt, siger Lars Aagaard.
Dansk Energi mener dog, at det er et usikkert element i finansieringen af afskaffelsen af PSO-afgiften. Man vil nemlig spare 1,7 milliarder kroner på forskellige støtteordninger til vedvarende energi fra 2019 og frem.
- Jeg er bekymret for, at det beløb, man skal spare, er så stort, at det kan gøre det vanskeligt for landvindmøllerne i fremtiden at komme op i DK. Det kan også være, man går for tidligt i gang med at reducere støtten til biogas, siger han.