Det gik ikke godt i nat med at få unge på barer til at overholde de restriktioner, der skal mindske smitten med coronavirus.
Det er meldingen fra Københavns Politi, efter man i går ellers løftede pegefingeren og advarede om, at der skulle strammes op. Nu. For smittetallene stiger, især blandt unge.
Og det får nu Frederiksbergs Borgmester, Simon Aggesen (K), til at kræve, at regeringen indfører hårdere restriktioner for det københavnske natteliv.
- Det er tydeligt, at der er behov for, at myndighederne træder i karakter og indfører restriktioner. Det behøver ikke være et totalforbud, men det kan være lidt mere vidtgående restriktioner end i dag, siger han.
Medarbejdere sendt hjem
18 kommuner har lige nu strammere regler end resten af landet, fordi smitten med coronavirus er særligt stigende i de områder.
Det drejer sig om kommuner i hovedstadsområdet - blandt andre Frederiksberg - samt Odense.
- Gennem den seneste uge har vi fået nye restriktioner, der blandt andet betyder, at vi skal sende kommunale medarbejdere hjem. Det er sådan set udmærket.
- Men den største smittestigning sker blandt de 20-29-årige. Derfor synes jeg, det er naturligt, at man laver restriktioner der, hvor mange i den aldersgruppe samles. Det ser ud til, at de unge i den aldersgruppe ikke kan finde ud af at holde afstand, siger Simon Aggesen.
Politiet måtte i nat lukke en piratfest med over 300 deltagere i Nordhavn i København, og flere restaurationer fik bøder for at holde for længe åbent. Samtidig lyder det fra politiet, at det generelt var svært at få de mere eller mindre alkoholpåvirkede unge til at holde afstand.
Der er simpelthen for mange, der går i byen trods opfordringer om det modsatte.
Uacceptabelt
Det har også fået Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), op i det røde felt.
- Det er helt galt, og det er ikke acceptabelt, at man ikke kan overholde bare de få anbefalinger, vi har om at lade være med at opsøge store fester i nattelivet.
- Vi går ind i nogle dage med nærmest sommertemperaturer, og der bliver man altså nødt til at tage sig sammen. Ellers er det min opfordring, at så må der komme nye restriktioner i nattelivet, siger Frank Jensen.
Heller ikke han er tilfreds med, at dele af restriktionerne rammer kommunerne hårdt, mens der stadig bliver drukket shots i Kødbyen.
- Vi kan ikke have, at vi sender medarbejdere hjem for at arbejde hjemmefra, og der indføres restriktioner på plejehjemmene, og så har man et natteliv, hvor der slet ikke er nogen respekt for, at vi nu skal tage os sammen og overholde reglerne, siger han.
På Christiansborg har regeringspartiet Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, i dag varslet, at man forventer at se flere restriktioner.
Han kommer dog ikke ind på, hvilke restriktioner der kunne være i spil.
- Skræddersyede, lokale løsninger skal gøre, at vi kan fokusere indsatsen dér, hvor smitten er, og at vi ikke behøver at brede det alt for meget ud alt for mange steder, siger han til Rtizau.
I videoen her kan du se ledende politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi fortælle om problemerne i nat: