Blodet sprøjter i hitserien Squid Game – og hele vejen ud på børneværelserne

Selvom aldersgrænsen for at se 'Squid Game' er 16 år, bliver mange børn og unge eksponeret for seriens blodige indhold.

Drengene fra 9. klasse på Lundgårdskolen i Herning har alle set begge sæsoner af Squid Game. Siyar Mohmand sidder forrest til højre og Daniel Melnik sidder bagerst til venstre. (Foto: © Nynne Lehbert)

Folk der bliver skudt i hovedet på stribe, voldsomme slagsmål og organhøst.

Det er noget af det, der foregår i den sydkoreanske Netflix-serie 'Squid Game'.

Selvom de barske begivenheder er godt kamufleret i et pastelfarvet univers med regnbuer på gulvet og børnetegninger på væggene, er de voldsomme scener noget, der gør indtryk.

- Især da jeg så første sæson blev jeg overrasket, da folk blev skudt. Det var lidt voldsomt, for jeg var ikke forberedt på det, siger Daniel Melnik, der går i 9. klasse på Lundgårdskolen i Herning.

Stort samtaleemne

Hitserien har taget verden med storm, og den første sæson, der udkom i 2021, er den meste sete serie på Netflix nogensinde.

Sæson 2 af serien havde premiere mellem jul og nytår sidste år og slår rekorden for flest visninger i sin premiereuge på Netflix. Hele 68 millioner visninger blev det til.

Drengene fra Lundgårdskolen i Herning taler tit om serier, og lige nu fylder 'Squid Game' meget i samtalerne.

- Serien er hypet, men den er også grusom. Det er lidt klamt at se, når man kan se organerne, men serien er også spændende, siger Daniel Melniks klassekammerat, Siyar Mohmand på 15 år.

Hans lillebror på otte år har også set serien.

- Jeg kan godt klare at se det, men jeg er bange for, at så meget blod kan gøre skade på ham ved at gøre ham bange.

Umuligt at undgå

Selvom man skal være over 16 år for at se tv-serien, så er der mange børn og unge, som bliver eksponeret for de voldsomme klip. Også hvis de ikke selv tænder for Netflix, som Daniel Melnik og Siyar Mohmand gør det.

Der popper nemlig også små klip fra serien op på sociale medier som Instagram, YouTube og Tiktok.

Aleksander Georgsen er SSP-konsulent i Herning Kommune, og den store interesse blandt børn og unge bekymrer ham.

- Det kan give ubehag i maven at se på de brutale drab forklædt i børnelege. Vi oplever også, at de her lege kan gøre indtog i frikvartererne på skolerne, hvor børnene selv begynder at lege Squid Game-lege.

Selvom det bare er lege, så kan det også få konsekvenser, mener han.

- Det er bekymrende, når børn ned i otte årsalderen har adgang til materiale, hvor der foregår brutale mord. Problemet er, at børnene oplever noget, de måske ikke er klar til at håndtere. Det kan medføre, at de bliver bange og får mareridt.