Kuno Sørensen ryster på hovedet, da han kigger på computerskærmen.
Han er psykolog hos Red Barnet og ekspert i digitale overgreb på børn. Og så har han en særlig aftale med politiet.
Aftalen betyder, at han godt må undersøge, om billeder og videoer på nettet viser seksuelle overgreb på mindreårige.
Udstyret med søgeord søger Kuno Sørensen på Google efter ofre for seksuel afpresning. Det er i begyndelsen af juni måned i år, og på søgemaskinen dukker grusomme og ulovlige billeder op. Billederne har Kuno Sørensen set før.
Red Barnet-psykologen fortæller til DR, at billederne viser en ung pige, som DR kalder Ann.
DR fortalte tidligere i år, hvordan 16-årige Ann er blevet afpresset over nettet af en gerningsmand til at begå seksuelt overgreb på sin 13-årige lillebror, mens det blev optaget.
Samtidig fortalte DR i januar, at billederne af den seksuelle afpresning af det udenlandske søskendepar lå på Google.
Herefter fjernede Google billederne af overgrebet, og i et interview til DR i januar sagde Googles danske chef, Christine Sørensen.
- Billederne var frygtelige beviser på frygtelige gerninger. Vi har alle samme interesse i, at de forsvinder. De hører ikke hjemme på Google.
Video med overgreb
Men selvom Christine Sørensen i januar tog afstand fra billederne af søskendeparret, kunne de tidligere på måneden igen søges frem på Google.
Og ifølge Kuno Sørensen lå der nu flere billeder af afpresningsovergrebet på lillebroren, end der gjorde i januar.
Derudover er DR blevet bekendt med, at der tidligere i juni også lå en flere minutter lang video af overgrebet med de to søskende på Google.
Billederne er dukket op igen, selvom Google på sin hjemmeside i et afsnit om virksomhedens mission skriver, at "Vi blokerer søgeresultater, der fører til billeder af seksuelt misbrug af børn."
Google har nu fjernet billederne og videoen fra søgemaskinen. Det skete tidligere i juni, efter DR gjorde virksomheden opmærksom på, at det ulovlige materiale igen kunne googles frem.
Red Barnet: 'Google har et ansvar'
Red Barnet anerkender, at det kan være svært at fjerne alt overgrebsmateriale med børn fra Google, men finder det stærkt kritisabelt, at lige netop søskendeparret kunne søges frem igen tidligere på måneden.
- Det skal ikke ligge på Google. Og når først Google er blevet gjort bekendt med, at det her billedmateriale, som er knyttet til nogle bestemte søgeord, indeholder direkte ulovligt materiale, så har de et ansvar for, at det ikke dukker op i andre sammenhænge hos dem, siger Kuno Sørensen.
Google bør ifølge Red Barnet have software, der kan genkende billeder, som allerede en gang er blevet fjernet fra Google.
Det samme mener Asger Gehrt Olesen, der er tech-antropolog og forsker i digitale fællesskaber ved Aalborg Universitet.
- Google har jo en af verdens mest avancerede og sofistikerede søgemaskiner, og de har et meget stort og dygtigt hold bagved, så hvis de prioriterede det, så ville de jo selvfølgelig være i stand til at løse det, siger Asger Gehrt Olesen, der bekræfter, at der findes software, der kan genkende billeder.
Også hos Center for Digital Pædagogik mener specialkonsulent Christian Mogensen, at Google burde gøre mere for at fjerne ulovligt materiale – særligt overgrebsmateriale med børn.
- Der bliver ikke gjort nok i dag for at fjerne det her materiale fra det åbne internet. Ikke en gang tæt på.
Google: Vi er et spejl på internettet
DR ville gerne have spurgt Google ind til, hvorfor virksomheden ikke forhindrer, at det samme materiale dukker op igen. Om Google ikke har et ansvar for, at der ligger overgrebsmateriale med børn på deres søgemaskine. Og hvad Google siger til kritikken.
Men Google har ikke ønsket at medvirke et interview. I stedet skriver Christine Sørensen, Googles danske chef, sådan her i et skriftligt svar til DR:
"De her sager er frygtelige og tragiske, og alle har en interesse i, at det forsvinder fra internettet for evigt og altid. Googles indeks er et spejl af internettet og desværre på, at der er folk derude med rigtig grimme hensigter, som konstant finder nye veje til at sprede materiale.
Det gør vi alt i vores magt for at fjerne hurtigst muligt - igen og igen. Det er også derfor, at vi samarbejder med politiet og eksperter i for eksempel Red Barnet om få det opdaget, anmeldt og fjernet. Derfor opfordrer vi også alle til at anmelde den slags til Red Barnet."