Vandstanden har toppet de fleste steder, og for Beredskabsstyrelsen handler det nu om at få det fulde overblik over, hvor i landet vandmasserne har været mest voldsomme.
Vandet ventes ikke at stige mere end højst nogle centimeter i Syd- og Sønderjylland - det gælder Kolding og Aabenraa.
Men der har alligevel hobet sig store vandmængder op, som kan presse diger og dæmninger til det yderste.
I Sønderjylland har Beredskabsstyrelsen derfor valgt at forhøje nogle af digerne i håbet om, at man kan holde kritiske vandmængder væk.
Fordi Beredskabsstyrelsen har godt styr på berørte områder på Fyn som fx Assens og på Sjælland, hvor områder som Køge og Hvidovre har fået mere vand end vanligt, har man valgt at flytte mandskab til det sønderjyske.
Det fortæller operativ chef Peter Kaas-Claesson til DR Nyheder.
- Vi holder lige nu øje med de områder, hvor vandet stiger; Kolding, Aabenraa og Kelstrup Strand. Vi følger, hvad den maksimale vandstand bliver. Men i de sjællandske områder har vi fået det forholdsvist roligt. Vi har stadig lidt problemer på Møn. Ellers har vi flyttet folk fra Sjælland og Nordjylland til Sønderjylland, så skulle der komme digebrud og komme vand, så er vi forberedt, siger han.
Syddanmark slipper nådigt igennem
Vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi Preben Westh siger til Ritzau, at Syddanmark formentlig slipper for store oversvømmelser.
- Vi er udfordret i et par sommerhusområder i Haderslev og Sønderborg og ved Aabenraa Havn, men indtil videre holder vi skansen, og det er tæt på at toppe nu, så med lidt held slipper vi for oversvømmelser, siger han.
Hos Beredskabsstyrelsen glæder man sig over, at prognoserne har vist sig at holde nogenlunde, og derfor har beredskabet 'været en succes', mener den operative chef, Peter Kaas-Claesson.
Beredskabsstyrelsen har natten igennem og de kommende dage 'et meget højt beredskab'.
- Vi har ramt ret præcist sammen med de lokale beredskabstabe i forhold til, hvor risikoområderne var. Nu skal vi i gang med den efterfølgende indsats, hvis der er oversvømmelser inde bag dæmningerne. Og de skal tømmes, forklarer han.
Han tør ikke komme med et bud på, hvornår Beredskabsstyrelsen har gjort deres arbejde færdigt for denne gang. Der kan gå flere dage.
Sikkert er det, at arbejdet ikke slutter i morgen torsdag, siger Peter Kaas-Claesson.
- Det er svært at spå om fremtiden, men vi vil nok se en situation, hvor vandet trækker sig tilbage igen, og så vil der være nogle lavtliggende områder inde bag dæmningerne, hvor der er en masse vand ophobet, og de områder skal så pumpes fri.
- Vi er ikke færdige i morgen. Det kan jeg i hvert fald godt love. Når selve pumpeindsatsen er forbi, vil der være en kæmpe reetableringsfase, og det er langvarigt, siger den operative chef.